Ordu’ nun Yüz Akı Oldu

Ordu’ nun Yüz Akı Oldu

Ordu'da ilk defa bir tiyatro yazarının iki eseri Devlet Tiyatroları (DT) Repertuarına alındı.

Devlet memurluğunun yanı sıra, aynı zamanda amatör tiyatro sanatçısı olan ve 1982 yılından bu yana sahnelerde 30'dan fazla oyunda rol alan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy'un yazdığı 'Sapan' adlı oyun devlet tiyatroları repertuarına kabul edildi.

1982 yılında başladığı tiyatro serüveninde 30 oyunda rol alan ve daha önce yazdığı iki eseri jüri özel ödülüne layık görülen TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy'un 'Örümceğin Yaşamı' adlı eserinin 2006 yılında devlet tiyatroları repertuarına alınmasının ardından bu kez 'Sapan' adlı eseri de Kültür ve Turizm Bakanlığı Edebi Kurulu'nda oy birliği ile DT repertuarına kabul edildi.

Karadeniz Bölgesi'nde en fazla göç veren iller arasında bulunan Ordu'da ekonomik sıkıntı içinde olan bir ailenin İstanbul'a göç etmesini ve bu şehrin çarklarında nasıl öğütüldüğünü, ezildiğini ve yok olduklarını anlatan Sapan adlı oyunun DT repertuarına alınmasıyla Ordu'dan ilk kez bir tiyatro yazarının oyunu diğer tiyatrolara referans niteliğini taşıdı.

İki oyunuyla DT repertuarına giren tiyatro sanatçısı ve yazarı Ufuk Ersoy, böyle bir sonuçtan onur duyduğunu belirtti. Dünyada en önemli sanatın yaşama sanatı olduğunu belirten Ersoy, "Bir oyun yazarının görevi de yaşama sanatına katkı koymaktan başka bir şey değildir" dedi.

1961 Ordu doğumlu olan Ufuk Ersoy, 1982 yılında tiyatroya başladı. 1989 yılında TSE'ye girdi. 1990 yılından sonra oyun yazarlığına başladı. Yazarlığını yaptığı 'Örümceğin yaşamı' ve 'Sapan' adlı oyunları İstanbul Kadıköy Çağdaş Eğitim ve Kültür Merkezi tarafından, yurt çapındaki oyun yazarları derecelendirmesinde jüri özel ödülüne layık görüldü.

Aynı zamanda bir kalite uzmanı olan Ufuk Ersoy'un TSE adına kaleme aldığı çocuklara yönelik 'Önce Kalite' adlı tiyatro eseri de değişik illere yapılan turnelerde 125 kez ve 40 bin küçük seyirci için sahnelendi. Ersoy, 2004-2005 yıllarında Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatro Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığında bulunmuştu.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.