Kıraç’ ın konserinde basına engel

Kıraç’ ın konserinde basına engel

Ordu Üniversitesi tarafından 'Bahar Şenlikleri' kapsamında düzenlenen ve pop müzik sanatçısı Kıraç'ın katıldığı konsere basın mensupları alınmadı.

Kuruluşunun 1. yılını kutlayan ODÜ'nün kendi bünyesinde düzenlediği kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlerin yer aldığı 'Bahar Şenlikleri' kapsamında 3 gün boyunca gençlik konseri, organize edildi.

Konserin ilk gününde pop müzik sanatçısı Kıraç sahne aldı. Ancak, ODÜ'nün Cumhuriyet Kampüsü'nde gerçekleştirilen konserine haber amaçlı gelen basın mensupları 'güvenlik engeline' takıldı.

 Özel güvenlik yetkilileri, basın mensuplarının konserin başından sadece 15 dakika görüntü alabileceğini, bunun dışında konser alanını terk etmeleri gerektiğini belirtti. Terör şüphesi uyandıracak nitelikte olağanüstü güvenlik tedbirlerinin alındığı ve basın mensuplarının her hareketinin takip edildiği konserde, adeta her gazeteciye bir güvenlik mensubunun düşmesi yadırgandı.
Konserden sadece 15 dakika görüntü alan basın mensuplarına, bundan sonra konseri seyircilerin arasında izleyebilecekleri belirtildi. Gazeteciler ise meslek yaşamlarında ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, durumu protesto etmek için konser alanını terk etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.