Kanocu Hira Valilikte

Kanocu Hira Valilikte

Ordu ilinde 20 kano sporcusu olduğunu belirten Hira ÖZİŞ, bu spora Artvin’in Yusufeli ilçesinde başladığını söyledi. Hira ÖZİŞ, doğa ve macerayı çok sevdiği için bu sporu seçtiğini belirterek “2,5 yıldır bu sporu yapıyorum. Slovenya’da Milli Takım kampına

Mor-Beyaz Spor Kulübünün şampiyon sporcusu Hira ÖZİŞ, Vali Orhan DÜZGÜN"ü ziyaret ederek, Ordu ilinde bir olimpiyat sporu olan kanoya destek verilmesini istedi.

Vali Orhan DÜZGÜN"ü Makamında ziyaret eden Hira ÖZİŞ, aldığı birçok başarıya rağmen ilimizde olmayan kano kayığı ve malzemeleri nedeniyle antrenman yapamadığını dolayısıyla birçok yarışmaya da hazırlanamadığını dile getirdi.

Ordu ilinde 20 kano sporcusu olduğunu belirten Hira ÖZİŞ, bu spora Artvin"in Yusufeli ilçesinde başladığını söyledi. Hira ÖZİŞ, doğa ve macerayı çok sevdiği için bu sporu seçtiğini belirterek “2,5 yıldır bu sporu yapıyorum. Slovenya"da Milli Takım kampına katıldım. Ancak öğrendiklerimi Ordu"da uygulama şansım yok. Federasyonun kısıtlı imkanlarıyla temin ettiğimiz kanolarla Melet ve Turnasuyu"nda antrenman yapıyorduk. Artık Federasyon"da maliyetlerin yüksek olması nedeniyle yardımcı olmuyor. Büyüklerimizden bize destek çıkmasını istiyoruz. Ama sözde değil, gerçek destek istiyorum” dedi.

Azmi ve başarısıyla Vali Orhan DÜZGÜN"ün takdirini kazanan Hira ÖZİŞ"ın talebi konusunda Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail ÇAĞLIYAN"ı aradı. Yaptığı görüşmenin ardından 20 Mayıs"ta Gölköy"de kano yarışları yapılacağını belirten Vali Orhan DÜZGÜN, bu sürece kadar da gerekli malzemelerin alınacağını müjdeledi.

Vali Orhan DÜZGÜN, Hira"nın tek başına verdiği mücadelenin örnek olmasını belirterek başarılarından dolayı kendisine hediye takdim etti.

Kano kayığı talebinden bulunmak üzere Vali Orhan DÜZGÜN"ü ziyaret eden Hira ÖZİŞ, geçtiğimiz yıl Türkiye Kano Federasyonu ile Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kano Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası yıldız bayanlar kategorisinde birinci seçilerek Ordu"nun gururu olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.