İstanbul-Şiir buluşması 12 Mayıs'ta

İstanbul-Şiir buluşması 12 Mayıs'ta

2010 yılında Kültür Başkenti olmaya hazırlanan İstanbul ikinci kez dünya şiiriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Uluslararası İstanbul Şiir Festivali bu yıl 12-16 mayıs tarihlerinde Arkeoloji Müzesinde yapılacak açılış seremonisi ile başlayacak. Festival beş gün boyunca kitapevlerinden İstanbul"un en güzel köşklerine, tarihi mekanlardan tiyatro ve konser salonlarına tüm şehri, şiirin derinliğine çağıracak.
2010 AKB Ajansı sponsorluğunda, İBB Kültür A.Ş"nin üstleneciliği hazırlanan festivalin bu seneki ana teması Çağdaş Romanya Şiiri. Goethe Enstitüsü, Interfilm Berlin ve Cine Impuls ortaklığıyla gerçekleşen ZEBRA Şiir Filmleri Festivali bu sene festivalimize görsel bir renk kazandıracak.

ZEBRA yöneticilerinden Dr. Christiane Lange"ın sunumuyla tanıtılacak olan "En İyi Şiir Filmleri, 2002-2008"nin gösterimi Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi"nde 14-15- 16 Mayıs tarihleri arasında devam edecek. Festival"de şiir okumalarının dışında, İstanbul, Haliç ve Kültür Üniversitesinde Şiir Akademileri, Bülent Ortaçgil, Serkan Çağrı&Rumeli Band ve Kardeş Türküler konserleri ile Şiir Hatları Vapuru gezisi de yer alacak.

Sürpriz olarak yıllar sonra büyük usta Müşfik Kenter “Bir Garip Orhan Veli” ile yıllar sonra tekrar şiir festivali için sahnede olacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.