Gencay:CİP ŞENLİKLERİNE KATILMAYACAĞIZ

Gencay:CİP ŞENLİKLERİNE KATILMAYACAĞIZ

Jeep ve Doğa sporları derneği olarak bundan sonra yapılacak olan CİP ŞENLİKLERİNE KATILMAYACAĞIZ, 2011 yılında Karadeniz Offroad Birliğine üye offroad kulüpleri ile birlikte Fatsa kamplı gezisi ve offroad oyunları adı altında derneğimizin organize edeceği

Jeep ve Doğa Sporları Derneğini idarecilerinden Hasan Gençay yaptığı açıklamada:2002 yılından bu yana her yıl haziran ayında yapılan Fatsa ve Çevre ilçe belediye ve ticaret odalarının öncülüğünde düzenlenen ve Geleneksel hale gelen Cip şenliğine 2006 yılına kadar bireysel olarak katıldık. Şenlik kapsamında yapılan offroad oyunlarının düzenlenmesini sağladık. 2006 yılında Jeep ve Doğa Sporları Derneğini kurduk. 2006 yılından bu yana şenlik tertip komitesinde görev aldık.


20010 yılında Karadeniz offroad birliğinin kurulması ile bu birliğe katılıp 12 offroad kulübü ile birlikte hareket etme kararı aldık.


8.nci cip şenliğine  Ardeşen Offrad kulübünün 4-Trabzon offroad kulübünün 4-Giresun offroad kulübünün 8-Ordu offroad kulübünün 19-Samsun offroad kulübünün 16-Ladik offroad kulübünün 5-Sinopoffroad kulübünün 3-Sivas Offroad kulübünün 5- Karabük offroad kulübünden 1 adet ve bu kulüplere kayıtlı olmayan 100’lerce 4x4 sürücüleri aileleri ile birlikte davetimiz üzerine kimi yürüyerek kimi kamyonla kimi romorkör üstünde kimi de tır’a araçlarını yükleyip geldiler.

Bizler bölgemizi yaylalarımızı tanıtalım turizme kazandıralım diye uğraş verdik Yöre halkından bazı kendini bilmezler ve onların arkasına saklanarak destekleyenler sonunda amaçlarına şenliğimizi sabote ederek ulaşmış oldular.

2009 yılında da aynı tür sataşmalar yaşandı. Bizim katılımcı arkadaşlarımız hakarete maruz kaldı. Bizlere bu yayla bizim niye geliyorsunuz diye küfürler edildi. Bizler soğukkanlı davranarak geçen yıl bu tür tatsızlıkların yaşanmasının önüne geçtik. Şenliğimizi tamamladık.

8. cip şenliğe gelince bu grup sadece küfür etmekle kalmayıp organize bir şekilde önceden çadırlarının içine hazırladıkları demir çubuklarla, borularla ve odunlarla kamp alanının dışına ihtiyaç için çıkan Fatsa’lı katılımcılara önce hakaretler edip sonrada darp ettiler.

Park halinde bulunan araçlara saldırıp maddi hasar verdiler. Sabah saat 4.30 da bu olayların başlaması üzerine güvenlik kuvvetlerine 100’lerce defa telefonla aramamıza rağmen olay mahalline saat 8.30 da tam 4 saat sonra geldiler. Bizler daha önce her şenlik tertip komitesi toplantısında bizim için en önemli konu can ve mal güveliği dedik.

Israrla güvenlik tedbirlerinin alınmasını istedik. Bizlere bu konuda sıkıntı yaşanmayacak her türlü güvenlik önlemi alınacak denildi. 2002–2003–2004-2005-2006-2007-2008 yıllarında alınan güvenlik önlemi son iki yılda neden alınmamıştır.

Şenlik tertip komitesinde bulunanlar neden yapılan görüşmelerde verdikleri sözleri yerine getirmemişlerdir. Bizler canla başla her türlü fedakârlığı yapıp geleneksel hale dönüşen tüm yurtta ve dünyada takip edilen gıpta edilerek izlenen bu şenliğin Jeep ve Doğa Sporları Derneği yönünden bu şekilde bitmesinden son derece üzgünüz.

Şenlik sonrası basın açıklaması yapan Belediye ve odalar 9.cip şenliğinin yapılacağını bu şenliğin iptal edilmesinin söz konusu olmadığını belirtmişlerdir.

Jeep ve Doğa sporları derneği olarak bundan sonra yapılacak olan CİP ŞENLİKLERİNE KATILMAYACAĞIZ, 2011 yılında Karadeniz Offroad Birliğine üye offroad kulüpleri ile birlikte Fatsa kamplı gezisi ve offroad oyunları adı altında derneğimizin organize edeceği bir etkinlik düzenleme kararı aldık.

Yıl içinde yapacağımız görüşmeler sonrası yapacağımız etkinliğin yerin, tarihini açıklayacağımız hususunu kamuoyu ile paylaşmak istedik.

Cip şenliğinin başlatılmasında emeği geçenlere; Şenlik tertip komitesine ve Bu güne kadar yapılan cip şenliklerine katılarak bizlere destek veren tüm katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum