'Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni Gecesi’

'Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni Gecesi’

Ordu'da 22 farklı okulun katıldığı 'Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni Gecesi’ düzenlendi.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ilköğretim ve ortaöğretim okullarından seçilen öğrencilerin sunduğu "Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni" Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.

 Geceye, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, eski Emniyet Müdürü Sezai Boran, İl Genel Başkanı Şanser Şahin ve ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar'ın yanı sıra çok sayıda öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, şiirin insan hayatında büyük bir yerinin olduğunu belirtti. Her yaş gurubu insanın duygu ve düşünceleri anlatmak ve karşısındakini etkilemek için kullandığı en etkili yöntemin şiir olduğunu ifade eden Uzun, şiirin ayrıca toplumlarının sorunlarını da dile getiren bir araç olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarından sonra şiir dinletilerine geçildi. Mum ışığında ve keman eşliğinde 22 farklı okuldan öğrencilerin okuduğu şiirler zaman zaman dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.