Anneler Günü Kutlama Mesajları

Anneler Günü Kutlama Mesajları

Daha dünyaya gelmeden sıcaklığını, şefkatini ve sevgisini hissettiğimiz, bizi yaşama katmak için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, karşılıksız sevgisiyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar bizleri. Onların hoşgörüsü, merhameti, saflığı ve tecrübe

Vali Orhan DÜZGÜN'ün, Anneler Günü Kutlama Mesajı

Daha dünyaya gelmeden sıcaklığını, şefkatini ve sevgisini hissettiğimiz, bizi yaşama katmak için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, karşılıksız sevgisiyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar bizleri. Onların hoşgörüsü, merhameti, saflığı ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

 

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren üzerimizden sevgisini, emeğini ve desteğini eksik etmeyen annelerimiz, sadece yılın bir gününde değil, her gününde sevgi, saygı ve minnet duygusuyla anacağımız en kıymetli varlığımızdır. Annelerimize olan borcumuzu ne yaparsak yapalım asla ödeyemeyiz. Ancak onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yalnızca ihtiyaç duyduklarında değil her zaman yanında olmak, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek hepimizin en önemli sorumluluğudur.

 

Daha dünyaya gelmeden sıcaklığını, şefkatini ve sevgisini hissettiğimiz, bizi yaşama katmak için üzerimize titreyen fedakâr annelerimiz, karşılıksız sevgisiyle besler, büyütür ve yarınlara hazırlar bizleri. Onların hoşgörüsü, merhameti, saflığı ve tecrübeleri geleceğimize ışık tutar.

 

Başta şehit anneleri olmak üzere, şefkat ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerin Anneler Gününü kutluyorum.

 

Çevre Ve Tüketici Hakları Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş,
 
“Bakın yine her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Son 30 senede sayısız şehit verdik. Elbette vatanımız, devletimiz, milletimiz için hepimizin canı feda olsun. Ama burada oynanan oyun farklı. 30 senedir terörle mücadele var ve 30 senede elde edilen doğru dürüst bir sonuç yok. Her gün bir şehit haberi ve ağlayan analar, babalar, eşler, çocuklar ve şehit yakınları. Ateş düştüğü yeri yakıyor. O acıyı çeken bilir. Şehitler ölmez, vatan bölünmez diyerek olayı geçiştirmek doğru değil. Çocuklarımız ölüyor ve vatanımızın geldiği noktada ortada. Yapmayın. Gelin el birliği ve yürek birliği ile bu sorunu hep birlikte çözüme kavuşturalım. Artık analar ağlamasın. Yarın anneler günü. Ve gelen haberlere baktığımızda yine analar ağlayacak. Eş ve çocuklar ağlayacak. Babalar ağlayacak. Bu büyük bir acı ve üzüntü. Bu sorun çözülmeli. Analar artık ağlamamalı. Acılar dinmeli. Bu duygu ve düşünceler ile herkesi ortak akılda buluşamaya çağırıyoruz. Lütfen herkes, toplumun her bireyi sağduyulu düşünerek meselenin çözümünde katkı sunsun, emek versin. Kimsenin arka dönme, sırt çevirme lüksü yoktur. Bundan sonra hiçbir annenin ağlamadığı, gözyaşı dökmediği evlat acısı tatmadığı, anneler günü kutlamaları dileği ile annelerimizin gününü buruk anıyoruz. Saygılarımla” dedi.

 

Ayhan YILMAZ 'IN  "ANNELER GÜNÜ" NEDENİYLE YAYINLADIĞI MESAJ
 

 
Beslemeyi, büyütmeyi, sabır göstermeyi, sadakati, cesareti, hoşgörü ve sevgiyi tek bir çatı altında buluşturmayı karşılıksız başarabilen varlık, Değerli Annelerimizdir.
 
Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet edersek edelim gönül borcumuzu ödeyemeyiz.
 
Anneler, taşıdığı büyük sorumluluğun ötesinde, bu sorumluluğa canını, kalbini ve sadece kendisine özgü hislerini de katan kişidir. Dünyanın en güzel, en temiz, en masum duygusu hiç şüphesiz anneliktir.
 
Unutmamalıyız ki, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır.
 
Anneler Günü, bu sevgi ve saygının ifadesi olarak anlamlıdır. Annelerimizin aynı zamanda bir kadın olarak siyasette, ekonomide ve diğer bütün toplumsal alanlarda daha etkin olması en büyük arzumuzdur. Kadınlarımızın etkinliği demokrasi, saygı ve hoşgörü kültürümüzüde hiç kuşkusuz  geliştirecektir.
 
Bir Annenin çocuklarına gösterdiği fedakarlığın sınırsızlığı, aslında topluma karşı da bir fedakarlıktır. Ailenin çekirdeği olan kadın olmadan, anne olmadan, sosyal barışın ve hatta evrensel barışın korunması mümkün değildir. Aileyi aile yapan yegane gerçek, annenin cefasıdır, vefasıdır. Bu, kimsenin inkar edemeyeceği ilahi bir hakikattir.
 
Bu vesileyle; Fedakarlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri birer sevgi sembolü olan bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum.

 

TDH ORDU ANNELER GÜNÜ BİLDİRİSİ 

     İsa Yazıcı önderliğindeki TDH Ordu il Yönetimi ve İl Kadın Kolları Başkanı Tülay Tuğran 9 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla ortak bir  bildiri yayınladı. 

     Yazıcı  ve Tuğran yayınladığı bildiride öncelikle vatanımızın birlik ve beraberliği uğruna canını düşünmeksizin feda etmiş şehit annelerimizden ve fedakar özürlü annelerimizden başlayarak tüm annelerin anneler gününü kutladı,yayınlanan bildiride özetle: 

‘’Toplumumuzun en küçük yapı taşlarını aileler ,ailelerin de temelini anneler oluşturuyor.Biliyoruz ki barış dolu , huzurlu , sağlıklı bir dünya şevkatli annelerin yetiştireceği bilinçli , dürüst ve saygılı nesiller sayesinde mümkün olacaktır.Belki çok klasik ama karşı konulamaz gerçeklerden birisi cennetin analarımızın ayakları altında olduğu.Gece gündüz demeksizin hastalıkta,sağlıkta,sıcaklığına muhtaç olduğumuz her yerde ve yaşta ,gözlerimizin içine bakarak hislerimizi okuyabilen, varlığıyla onur duyduğumuz,her sendelediğimizde sıcacık elini bize tereddütsüz uzatabilen, kadın olmanın doğası gereği yaşam boyunca yılmadan , usanmadan, sınırsız , koşulsuz , her şeyi hiçe sayabilerek ömür boyu evlatları uğruna saçını süpürge edebilen ,kendisini önce kendisine sonra vatanına, milletine hayırlı bir nesil yetiştirmeye adamış siz değerli anneler… 364 günde resmi olarak 1 güne sığdırılmış ama gönlümüzde her güne yaydığımız ,varlığımızın yegane sebebi tüm sanatkar annelerimiz… ANNELER GÜNÜ’nüz kutlu olsun…

     Bizler özveriyle büyüttüğünüz sizlerin evlatları olarak hak ettiğiniz sevgi ve saygıyı sizlere sunabilmeyi kendimize ilke edindik.Sevginiz sevgimiz,şevkatiniz de şevkatimiz olsun… 

     9 mayıs Anneler Günü dolayısıyla Balıktaşı Otel’de yılın annesine de ödül töreni düzenleyeceklerini belirten Yazıcı ve Tuğran ‘’Aslında bizim için tüm anneler özel ve tüm anneler yılın annesi fakat maalesef  ki bazı olağan dışı koşullarda yaşamak zorunda olan ve inanılmaz yaşam mücadelesi veren çok daha özel kadınlarımız var.Biz en azından elimizi uzatabildiğimiz bir tanesine biraz da olsa farklı olduğunu hissettirebilelim dedik ve iki tane felçli çocuğu ve bir tanede felçli annesine bakan hatta kendisi de karaciğer kanseri  olup yaşam koşulları gereğince kendi hastalığını ihmal etmek zorunda kalan yılın hepimizin annesini buradan saygıyla anıyor tüm annelerimizin de ellerinden öpüyoruz ‘’dedi. 

CHP Gülyalı  İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ceylan’dan 'Anneler Günü' Mesajı

Anneler Günü  nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Gülyalı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ceylan , "Türk kadını çalışkan, Vefakâr, saygının, asaletin, özverinin simgesidir" dedi.

      CHP Gülyalı İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Ceylan mesajında, "Türkiye Cumhuriyet'inin temellerini atan, yürekli asil saygın Türk Anaları, Anneler gününde saygının, asaletin ve özverinin Abidesi durumundadır.

      Bugün, annelik duygularının ayrıcalığının hatırlandığı gündür. Anneler, gerektiğinde yavrularının, gerektiğinde evinin omurgası, eşinin aynası olan kadınlarımızın her gününün annelik duygusu içinde geçmesini temenni ederim. Yaşamımızın her alanında sesini duyuran, adını altın harflerle yazdıran Türk Kadınları her zaman gururumuzdur. Başta şehit anneleri olmak üzere, tüm annelerimizin bu anlamlı “anneler” gününü yürekten kutluyor, tüm anneleri saygıyla selamlıyorum" ifadesini kullandı.

 ORDU ALPEREN OCAKLARINDAN EVLATLARA MESAJ VAR… 
 
 

          SİZE BİR GÜN YETMEZ 
 

     Bütün dünyada ve ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü "anneler günü " olarak kutlanmaktadır. Yani yarın anneler günüdür. Yarın ninnileriyle uyuduğumuz, masallarıyla ve  sevgileriyle büyüdüğümüz annelerimizin günüdür Kutsal varlıklarımız olan annelerimize senede bir gün yetmez. Bizim inanç sistemimizde ve kültürümüzde annemize, babamıza ve büyüklerimize her zaman itaat ve hürmet vardır.

          Anne; yavruları için her sıkıntıya katlanan, çekilmez acılara dayanan, yavruları için her türlü fedakarlığı yapabilen yüce ve kutsal bir varlıktır. Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar" diyen atalarımız, annelerimizin bizler için önemini ne güzel ifade etmişlerdir Anne sevgisi sevgilerin en güzel ve en yücesidir. Anne demek ilaç demek, anne demek iyilik doğruluk güzellik şefkat ve sevgi demektir. Annelerimizin bizler üzerinde herkesten fazla emekleri ve hakları vardır. Elimize diken batsa yürekleri sızlayan annelerimize ne kadar hürmet etsek yinede az olur. İnsanlar içinde iyilik etmeye en layık olan kişi sorulduğunda sevgili Peygamberimiz (S.A.V) üç defa anneyi dördüncüsünde ise babayı zikretmesi, dinimizin anneye verdiği önemin en önemli göstergesidir. Onun için annelerimize iyi ve güzel davranmak hem dini hem de insani görevlerimizdendir. Onlara iyi davranarak saygı ve hürmette kusur etmeyerek onların  hayır dualarını almalı ve Allah'ın rızasını kazanmalıyız. Unutulmamalıdır ki: "cennet anaların ayakları altındadır” Bu duygularla tüm annelerimizin, özellikle de şehit annelerinin bu mübarek günlerini kutluyor , saygılar sunuyoruz…  
 

HÜSEYİN GÜNAY  ORDU ALPEREN OCAKLARI İL BAŞKANI

 


 


 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.