8 yeni film gösterimde

8 yeni film gösterimde

Yönetmen Tolga Örnek'in Türkiye'nin ilk otomobili ''Devrim''i konu alan ve birçok ödül kazanan filmi ''Devrim Arabaları'', yoğun talep üzerine tekrar vizyona girdi

-Men Başlangıç: Wolverine
(X-Men Origins: Wolverine)

''X-Men'' serisinin yeni filmi seyirciyle buluştu. Filmde Hugh Jackman'a, Ryan Reynolds, Liev Schreiber, Taylor Kitsch, Dominic Monaghan, Lynn Collins ve Danny Huston eşlik ediyor. Filmde, olaylar şöyle gelişiyor:

''James Logan (Wolverine) ve Victor Creed (Sabretooth), çocukken Logan'ın babalarını öldürmesi sonucu kaçarlar. William Stryker adında bir adam tarafından bulunan ve mutantlardan oluşan özel bir gruba katılmaları için eğitilen ikilinin yolları, Logan'ın örgütü bırakıp Kanada'ya gitmesiyle ayrılır. Yıllar sonra Stryker çıkageldiğinde, Logan'dan ''Weapon X'' isimli yeni projesine katılmasını ister. Teklifi reddeden Logan, Sabretooth'un kız arkadaşı Silver Fox'u öldürmesi nedeniyle projeye katılmayı kabul eder. Vücuduna enjekte edilen Adamantium metaliyle artık yenilmez olan Wolverine, Sabretooth'tan intikamını alabilecektir.''

Benim ve Roz"un Sonbaharı

Yönetmen Handan Öztürk'ün Hasankeyf'in sular altında kalmaması gerektiğini anlatan filmi ''Benim ve Roz'un Sonbaharı'', vizyona girdi. Başrollerini Serkan Altunorak ve Öznur Kula'nın oynadığı filmde Serra Yılmaz, Zerrin Arbaş, Leyla Batgi, Bahar Ün, Abdullah Tapkan, Tevfik Yapıcı, Murat Batgi, Aytaç Ağırlar, Osman Hunav, Zelal Gündüz, Gıyasettin Şehir, Faruk Acar, Mürsel Emektar ile Batmanlı ve Diyarbakırlı yerel oyuncular da yer aldı. Hasankeyf'in yok olmasına dikkati çekmek isteyen ve Güneydoğu sorununa değinen filmin çekimleri, Batman, Hasankeyf ve Mardin'de yapıldı. Çekimleri yaklaşık 2 yılda tamamlanan filmin konusu kısaca şöyle:
''Hasankeyf, yapılacak baraj nedeniyle sular altında kalacak ve dünyada eşi benzeri görülmeyen bu zengin kültür de yok olacaktır. Bunu engellemek için tüm güçlerini seferber ederek mücadele eden sivil hareket ne yazık ki yenilgiye uğrar. Bu hareketin başını Gazeteci Metin çeker. Eski bir makineyle çıkarttığı yerel gazetesiyle mücadele eden Metin, bir yandan da karısı Berfin'le uğraşır.''

Kelebek

Haftanın ikinci Türk filmi ''Kelebek''... Yönetmenliğini Cihan Taşkın'ın yaptığı, senaryonu Mahmut Bengi'nin yazdığı filmin müzikleri Ömer Faruk Tekbilek ve Brian Keane imzası taşıyor. Filmde, Ghassan Massoud, Caner Cindoruk, Deniz Bolışık, Şahin Çelik, Münir Can, Tuncay Beyazıt, Gürol Güngör, Kadir Kırıcı, Serhat Yiğit, Ferda İşil, Volga Sorgu Tekinoğlu, Sümer Tilmaç, Ergun Doğmacı, Sonat Dursun, Meredith Orlow, İbrahim Halil Azak ve Lami Ateş rol aldı. Filmde, Afganistan'da 1996 yılında yaşanan iç savaş etrafında gelişen olaylar anlatılıyor.

Saddamın Askerleri: Kara Güneş

Haftanın diğer Türk filmi ''Saddam'ın Askerleri''. Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, aynı zamanda filmde de rol alıyor. Tuğba Özay, Yalçın Dümer, Yusuf Özpolat, Güler Işık, Hüseyin Beyaz, Ali Tutal ve Ayla Ötük de filmin diğer oyuncuları. Filmde, Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde yaşananlar ile bir aşk hikayesine değiniliyor.

Devrim Arabaları

Yönetmen Tolga Örnek'in Türkiye'nin ilk otomobili ''Devrim''i konu alan ve birçok ödül kazanan filmi ''Devrim Arabaları'', yoğun talep üzerine tekrar vizyona girdi. Dönemin Cumhurbaşkanı olan ve ''yerli üretim otomobil yapılmasını emreden'' Cemal Gürsel'i Sait Genay'ın canlandırdığı filmde, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Vahide Gördüm, Seçil Mutlu, Uğur Polat, Serhat Tutumluer, Onur Ünsal, Selçuk Yöntem ve Haluk Bilginer rol alıyor.

İşkence Odası
(Martyrs)

Senaryo ve yönetmenliğini Pascal Laugier'in yaptığı "İşkence Odası-Martyrs" filminde Morjana Alaoui, Mylène Jampanoï, Catherine Bégin, Robert Toupin, Patricia Tulasne rol alıyor. 1970"lerin başında, Fransa"da 10 yaşındaki küçük kız Lucie yolda başıboş dolaşırken bulunur. Kaçırılma nedenleri bir türlü açıklanamayan Lucie, hastaneye kaldırılır. 15 sene sonra… Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie"yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker.

Rumba

Yönetmenliğini Dominique Abel, Fiona Gordon, Bruno Romy'nin yaptığı "Rumba"da Fiona ve Dom, huzurlu bir taşra kasabasında öğretmenlik yapmaktadır. Latin dansına olduğu kadar birbirlerine de aşıktırlar. Bir gece eve dönerken duvara toslamalarıyla hayatları altüst olur. Stilize, neşeli ve melankolik tarzıyla dikkat çeken film Zagreb"de En İyi Film seçilmişti.

Jonas Brothers: 3 Boyutlu Konser Deneyimi
(Jonas Brothers: The 3D Concert Experience)

Bruce Hendricks ile Art Repola"nın yönettiği ve Jonas Brothers"ın oynadığı belgesel filmde kardeşlerin kırmızı-ateşli Burning Up konser turnesinde yer alan Demi Lovato ve Taylor Swift gibi konukların performanslarından görüntüler, özel sahne arkası bölümleri, konser dışı sahneler ve bolca JB tarzı mizah görebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.