Youtube kör düğüm oldu çözülmüyor

Youtube kör düğüm oldu çözülmüyor

YouTube"da dil seçeneğinin kullanıcılara kolaylık olması için geliştirildiğini belirten yetkililer, aykırı içeriğe sahip videoların da YouTube"da yer alabildiğine değinildi. Konu ile ilgili olarak yetkililer tarafından “Bu nedenle YouTube olarak kullanı

Ünlü video paylaşım sitesi YouTube'a Türkiye'de erişim yasağı getirilmesi, YouTube yönetcilerini harekete geçirdi.

Türk internet kullanıcıların YouTube'u aktif olarak kullanması ve büyük bir çoğunluğun ilgi göstermesi sitede Türkiye aleyhinde yer alan videolara ait düzenlemelerin yapılması için yetkilileri harekete geçirdi.

YouTube yönetcilerinin yaptığı açıklamada “Türkiye"deki kullanıcıların YouTube"a erişimini sağlayabilmek için çalışmalar devam ediyor” denildi.

YouTube yetkilileri, “"Son kapatma kararına neden olan videoları inceledik. Türkiye"de en kısa sürede erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı içeriğe ilişkin sorunları gidermek için işbirliğine hazırız” dedi.

Açıklamada, internetin herkese kendini ifade etme ve sesini duyurma olanağı tanıdığı vurgulanarak, ancak kişilerin web ortamında kendilerini ifade etme biçimlerinin bazı ülkelerin kültürel ve politik konulardaki hassasiyetlerine dokunduğuna dikkat çekildi.

YouTube"da dil seçeneğinin kullanıcılara kolaylık olması için geliştirildiğini belirten yetkililer, aykırı içeriğe sahip videoların da YouTube"da yer alabildiğine değinildi.

Konu ile ilgili olarak yetkililer tarafından “Bu nedenle YouTube olarak kullanıcılarımıza kolaylıkla, kullanım şartlarımıza uygun olmadıklarını düşündükleri videolar konusunda uyarı mesajı göndermeleri imkanını sağlamakta ve sonrasında gerektiğinde videoyu yayından kaldırmaktayız” denildi.

TÜRK KULLANICILARIN ÖNEMİ

YouTube'un tarafından yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Türk kullanıcılarımıza çok önem veriyoruz ve Türkiye"den yüklenen birbirinden yaratıcı videoların YouTube"da yer alması bizleri çok mutlu ediyor.

Türkiye"den kullanıcılarımızın şu anda YouTube"a erişemiyor olmasından dolayı üzgünüz. Son kapatma kararına neden teşkil eden videoları inceledik ve YouTube kullanım koşulları doğrultusunda gerekli aksiyonları aldık. YouTube"a Türkiye"den kısa bir süre içerisinde erişimin tekrar sağlanmasını bekliyoruz. YouTube olarak Türk kanunlarına aykırı olabilecek içeriğe ilişkin sorunları gidermek amacı ile yetkililerle işbirliğine her zaman hazırız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.