Yolcular uçak kazasını anlattı

Yolcular uçak kazasını anlattı

THY kazasından kurtulan yolculardan Hüseyin Sümer ve Mustafa Bahçecioğlu kaza anını anlattılar...

THY kazasından kurtulan yolculardan Hüseyin Sümer ve Mustafa Bahçecioğlu kaza anını anlattılar.

Kaptan Pilot Hasan Tahsin Aruk ve Olgay Özgür ile Murat Sözen adlı teknisyen yönetiminde İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 08.22'de hareket eden uçakta 127 yolcu ve 6 mürettebatı olan Tekirdağ uçağı Amsterdam Havalimanı'nda düştü. Türk makamları tarafından yapılan ilk açıklamada, yaşanan kazada can kaybı olmadığı yönündeyken, Hollandalı yetkililer ise uçak kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiğini belirttiler.

THY kazasından kurtulan yolculardan Hüseyin Sümer ve Mustafa Bahçecioğlu  kaza anını anlattılar.

Hüseyin Sümer : Uçak birden toprak alana doğru alçaldı. Biz şaka yapıyor zannettik. Türbülansa girdik zannettik. Şokta nasıl düştüğünü anlamadık. Hala şoktayız. Uçağın parçalandığını fark ettik. Bir anda oldu. Daha sonra açık yerlerden dışarı çıktık. Uçakta bir kayıp var mı yok mu bilmiyorum. Ön tarafta kayıp olabilir. Bir hostesin çok ağır yaralı olduğunu gördüm.

Mustafa Bahçecioğlu: Ben Hollanda demiryollarında güvenlik önlemleri teknik görevdeyim. Sarsıntı yaşadık. Arıza sinyali inişe geçtik. Tarlanın ortasındayız. Öyle bir gürültüyle indik ki. 135 kişiden çoğu yaralı.. 5- 6 kişi de yaralanma yok..Uçağın arkası koptu. Önü de koptu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.