Yine Enver Yılmaz mı?

Yine Enver Yılmaz mı?

Boran'ın görevden alınmasına neden olduğu öne sürülen, kamu kurumlarına hileli kömür verilmesine yönelik operasyona adı karışan zanlılardan 9'unun Ulubeyli olduğunu ve Ulubeyli AKP Milletvekili Enver Yılmaz'ın bu yüzden Boran'ı eleştirdiği iddiasının kuli

ORDU'da geçtiğimiz haftalarda aniden görevinden alınarak Ankara'ya geçici olarak görevlendirilen İl Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın, AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz tarafından Ankara kulislerinde eleştirildiği iddia edildi. Söz konusu iddia, İl Emniyet Eski Müdürü Sezai Boran hakkında hazırlanan müfettiş raporlarının haber yapan, Milliyet Gazetesi'nde yer aldı.

"10 bin YTL'lik usulsüzlük"

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Ordu İl Emniyet Eski Müdürü Sezai Boran'ın merkeze alınmasına neden olan raporda, bir bakım onarım işindeki 10 bin YTL'lik usulsüzlüğün yer aldığı belirtildi. Ayrıca Ordu Emniyet Müdürü olarak görev yaparken müfettiş raporu doğrultusunda merkeze alınan Sezai Boran'la ilgili iki ayrı rapor hazırlandığı da belirtildi.

Habere göre, müfettişler hem araştırma raporu, hem de Boran'la ilgili özel değerlendirme raporu hazırlayarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. İncelemelerde, Ordu Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen bir bakım onarım işinde şüpheli bir durum saptandı. Geçen yıl binaya mermer döşendiğini, aradan 7 ay geçmesinin ardından söz konusu işle ilgili olarak yaklaşık 10 bin YTL'lik harcama yapıldığını gösteren belgeler düzenlendiği anlaşıldı. Müfettişler, belgelerin düzenlenmesinde usulsüzlük yapıldığını ve Boran'ın da bu konuda sorumlu olduğunu belirledi. Ayrıca Boran'ın Ordu Emniyeti'nde görevli personelin maaşlarının yatırıldığı bankadan 'promosyon' adı altında verilen parayla Emniyet için alınan 17 araçtan üçünü makamına tahsis ettiği belirtilen raporda, bunlardan birisini sadece eşi ve çocuğunun kullanımına sunmasının sakınca yarattığı yer aldı. Müfettişler ayrıca başarılı çalışmalardan dolayı ödül alan personelin maaşlarından yapılan kesintilerin toplandığı paradan, sadece amirlerin kullanımına açık olan lokale plazma televizyon alınması talimatını da rapora koydu. Ayrıca müfettişler, Boran'ın emniyet kampüsüne sadece il emniyet müdürlerinin kullanımı için üç katlı lojman yaptırmasını da eleştirdi.

"Kamuoyunu yeterince ikna etmedi"

Ordu İl Emniyet Eski Müdürü Sezai Boran'ın apar topar geçici görevlendirmeyle görevden alınması, ilki 16 Ocak 2008'de başlatılan 'Kömür 52 Operasyonu'nu akla getirdi. Basına bir anda Emniyet Müdürü'nün 'Kömür 52 Operasyonu' yüzünden görevden alındığı iddiası yansıdı. Bununla ilgili olarak çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri de tepki açıklamaları yaptı. Özellikle ana muhalefet partisi CHP ve MHP'nin yaptığı açıklamalar, AKP kanadında büyük rahatsızlıklara yol açarken, AKP İl Başkanı Fatihhan Ünal, parti başkanları ve temsilcilerini konu üzerinden siyaset yapmakla suçladı. Ancak bu savunma ve açıklama da, kamuoyunu ikna etmeye yeterli olmadı.

"Boran'ı AKP'li Enver Yılmaz mı aldırdı ?"

Milliyet Gazetesi'ndeki haberde ayrıca, Boran'ın görevden alınmasına neden olduğu öne sürülen, kamu kurumlarına hileli kömür verilmesine yönelik operasyona adı karışan zanlılardan 9'unun Ulubeyli olduğunu ve Ulubeyli AKP Milletvekili Enver Yılmaz'ın bu yüzden Boran'ı eleştirdiği iddiasının kulislere yansıdığına yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.