Yılmaz:Kadın, milletlerin kültür aktarıcısıdır

Yılmaz:Kadın, milletlerin kültür aktarıcısıdır

AKP Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı çıklamada;Milletimizin temel taşı olan aile birliğimizde en önemli unsur kadınlarımızdır...

AKP Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada;Milletimizin temel taşı olan aile birliğimizde en önemli unsur kadınlarımızdır. Bütün kadınlar ana oldukları için özeldir, ama bilhassa da Türk kadını tarihte ve bugün üstlendiği sorumluluklar nedeniyle çok daha özeldir dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında:

Milletimizin temel taşı olan aile birliğimizde en önemli unsur kadınlarımızdır. Bütün kadınlar ana oldukları için özeldir, ama bilhassa da Türk kadını tarihte ve bugün üstlendiği sorumluluklar nedeniyle çok daha özeldir.

  Kadın; milletlerin kültür aktarıcısıdır. Aynı zamanda sevgi ve şefkat kaynağıdır. Her güzelliğin arkasında, her büyüklüğün ve yüceliğin arkasında hep kadının asil çehresi görünmektedir.


Bizler, 'Cennet annelerin ayakları altındadır buyruğuna yürekten inanan bir milletiz', kadını her zaman ve zeminde, baş tacı eden bir medeniyetin mensuplarıyız.

'Bizim tarihimizi gözden geçirecek olursak ayrımcılık yok, kültürümüzde, inancımızda ayrı gayrı yok. Biz millet olarak hiçbir zaman ayrımcılığa tenezzül etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden, her türlü istismarı elinin tersiyle iten, kadını ve erkeği beraber gören geleneğin temsilcileriyiz. Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olduk. Bizler etnik, mezhepsel, cinsel hangi konuda olursa olsun insanların hor görülmesine, dışlanmasına, kötü muameleye tabi olmasına karşı olduk. Kadınlarımızın evde, iş yerinde, sosyal hayatta şiddete maruz bırakılmasını ruhen, vicdanen ahlaken asla kabul edemeyiz.'

Kadınların, kız çocuklarının hayatlarını kolaylaştırmak, onların sosyal hayata katılmalarını sağlamak için yasal anlamda her adımı attık atmaya da devam edeceğiz.

Bütün kadınlarımızın 08 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum