Yıkıma karşı eylemlerimiz devam ediyor

Yıkıma karşı eylemlerimiz devam ediyor

SES ( Sağlık Emekçileri Sendikası) Ordu Şube Mali Sekreteri Halil BAYRAMOĞLU "Yıkım Yasasına Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor" dedi.

SES ( Sağlık Emekçileri Sendikası) Ordu Şube Mali Sekreteri Halil BAYRAMOĞLU "Yıkım Yasasına Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor" dedi.
BAYRAMOĞLU yaptığı yazılı açıklamanın devamında:
Toplumun tüm örgütlü kesimlerinin, emek ve meslek örgütlerinin bütün itirazlarına rağmen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye devam ediyor.

     Şu anda Meclis Genel Kurulunda bu ülkenin geleceği görüşülüyor. Emeklilik yaşını 65"e çıkartarak emekliliği tamamen hayal haline getirecek, katılım ve katkı paylarıyla sağlığı paralı hale getirecek, emekli aylıklarını düşürecek, yıpranma paylarımızı elimizden alacak SSGSS yasası; kamuoyunun tüm tepkisine, emek ve meslek örgütlerinin itirazlarına rağmen sahte bir “uzlaşma havası” estirerek Meclis Genel Kurulu"ndan geçirilmek isteniyor!

     Şu anda emekçiler ve örgütleri TBMM önünde haklı taleplerini bir kez daha haykırmaktalar. Daha önce alanlardan seslenen emekçiler sesini duyuramadığı için meclis önünde daha yakından haykırmaktalar. AKP Hükümeti yükselen bu sese kulak vermeli ve yasayı derhal geri çekmelidir.

     Toplumun ihtiyaçları doğrultusunda değil, IMF"nin talepleri ve dayatmalarıyla şekillenen SSGSS Yasa Tasarısı alelacele meclisten geçirilmek isteniyor. IMF AKP" ye verdiği kredilerin diyeti olarak bu yasayı şart koşmaktadır. Bu yasa halkın yararına değil Uluslar arası Sermayenin çıkarları doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu yasa halkın sağlık ve sosyal güvenlik hakkına yapılan harcamaları, ülkemizin geleceğine yapılan yatırımları “kara delik” olarak gören kara bir zihniyetin ürünüdür. Bu neo-liberal zihniyet, faizlerin ödenmesini, faiz dışı hedeflerinin tutturulmasını; sağlığımızdan, sosyal güvenliğimizden, emeklilik hakkımızdan, çocuklarımızın geleceğinden daha önemli görmektedir. Emekçilerin böylesi karanlık bir zihniyetle uzlaşması mümkün değildir! Bizler çocuklarımızın geleceğinin satılığa çıkartılmasına izin vermeyeceğiz, çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız!

     Buradan milletvekillerine sesleniyoruz! Kendisi 2 yılda kıyak emekli olurken yurttaşlarının 65 yaşında emekli olmasına oy kullanacak milletvekilleri, komisyon çalışmalarında SSGSS yasasının içerisine kendileri için “temsil tazminatı” yerleştirmeye çalışan milletvekilleri; birazcık vicdanınız, insafınız varsa bu yıkım yasasına “hayır” oyu kullanın! Bu yasanın vebali, yasaya parmak kaldıran milletvekillerinin yakasını ömürleri boyunca bırakmayacaktır.

     AKP Hükümetini Bir Kez Daha Uyarıyoruz!

     AKP Hükümeti bu yasada ne kadar kararlıysa; 5 yıldır bu yasaya karşı mücadele eden emekçiler onlardan bin kat daha kararlıdır. Bizler bu yasanın yürürlüğe girmesine asla izin vermeyeceğiz!

     Daha önceki eylemlere bugün Meclis önünde devam eden eylem kararlılığımızı göstermektedir. Eğer yasa derhal geri çekilmezse kararlılığımız bizi Genel Greve götürecektir. 

     12 Nisanda Bölge Mitinglerinde tüm Türkiye “Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek” şiarıyla alanları dolduracaktır. Karadeniz Bölgesi olarak bizler de Samsunda alanları dolduracağız. Toplumun tüm duyarlı kesimlerini ve halkımızı Sağlık ve Sosyal Güvenlik Hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.   Biliyoruz ki; biz karşı çıkarsak, yapamazlar! " dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.