Yıkım Yasasına Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor

Yıkım Yasasına Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor

TBMM'de görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB ortak eylem kararı almıştır. Yasa Meclis Genel Kurulu'ndan geri çekilmezse 1 Nisan Salı günü saat 14.00'te Türkiye'nin her yerinde a

Yıkım Yasasına Karşı Eylemlerimiz Devam Ediyor

TBMM'de görüşülmekte olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na karşı DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB ortak eylem kararı almıştır. Yasa Meclis Genel Kurulu'ndan geri çekilmezse 1 Nisan Salı günü saat 14.00'te Türkiye'nin her yerinde alanlara çıkılacak, Ankara'da TBMM Dikmen Kapısı önünde eylem yapılacak, 6 Nisan'da İstanbul'da miting yapılacaktır.

Biz Karşı Çıkarsak Yapamazlar!

SSGSS Yasa Tasarısı"nın seçimlerin ardından bir kez daha alelacele gündeme getirilmesinin nedeni, 19. Stand-By Anlaşması"nın önümüzdeki Mayıs ayında sona erecek olmasıdır.

Bizler bu Yasa Tasarısı gündeme geldiği günden bu yana, bu yasaya karşı çıktık. Son olarak geçtiğimiz haftalar içerisinde Emek Platformu olarak basın açıklamaları ve 14 Mart"ta 2 saatlik “iş bırakma eylemi” gerçekleştirdik.

Tüm itirazlarımıza, kamuoyunun tüm tepkisine rağmen, Hükümet sahte bir “uzlaşma havası” estirerek, Tasarıyı Meclis Genel Kurulu"na taşımıştır. Bu Yasa Tasarısı, Meclis Genel Kurulu"ndan derhal geri çekilmelidir.

Tüm kamuoyuna sesleniyoruz: biz karşı çıkarsak, bu yasayı çıkaramazlar! Tüm halkımızı yasaya karşı çıkmaya çağırıyoruz! Gelin 1 Nisan Salı günü AKP hükümetine unutamayacağı bir sürpriz yapalım! O gün tüm illerde olduğu gibi Ordu"da da saat:15.00" da Şadırvan önünde geleceğimizi IMF kredisine satmayacağımızı haykıralım.

Yasadan olumsuz etkilenecek olan tüm toplumsal kesimleri (Emekçileri, Esnafı, Çiftçileri, İşsizleri, Emeklileri, Ev Kadınlarını, Gençleri, Çocukları yani toplumumuzun neredeyse tamamını) 1 Nisan Salı günü Ordu"da saat:15.00" da Şadırvan önünde yapılacak basın açıklamasına katılmaya, sağlık ve güvenli gelecek haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.