“Yeşil Yol Projesi” Giresun’ da Başladı

“Yeşil Yol Projesi” Giresun’ da Başladı

OPET tarafından başlatılan "Yeşil Yol" projesinin Giresun ayağında ağaç dikimi ve saha yeşillendirmesi çalışması törenle başlatıldı.

Espiye ilçesinde yapılan törene Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Espiye Kaymakamı Metin Borazan, OPET Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Vali Mustafa Taşkesen, çevrenin önemli olduğuna dikkat çekti. "Çevre olmazsa, insan olmaz" diyen Taşkesen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak bunu moda haline getirip yatırımları da engellemenin gereği yoktur.

Çünkü artık yapılan yatırımlar, ÇED raporları ve uygunluğu son derece ince ayrıntısına kadar incelenerek, gerekli tedbirler alınarak yapılmaktadır. Bu düşünceyle davranılmadığı takdirde bu durum geleceğe yapılan yatırımları da engellemiş olmaktadır. Öylece gelecek kuşakların birçok alanda sorun yaşaması kaçınılmazdır" dedi.

Konuşmaların ardından Giresun Valisi Mustafa Taşkesen ve OPET Yönetim Kurulu üyesi Nurten Öztürk, projenin başlangıcını fidan dikerek gerçekleştirdiler.

Proje kapsamında Giresun'da 8 bin 650 fidan dikimi ve 10 bin 300 metrekare de çimlendirme yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.