"Yaylalarımızı terörle anmayın"

"Yaylalarımızı terörle anmayın"

Dereli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Akar, yaşanan terör olaylarının yayla turizminin gelişimine balta vurduğunu söyledi.

Dereli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Akar, yaşanan terör olaylarının yayla turizminin gelişimine balta vurduğunu söyledi.

Dereli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hasan Akar,"Giresun, Dereli ve yöre turizmi için büyük önem arzeden yaylalarımızın terörle anılmasını istemiyoruz" dedi.

Akar, yaptığı açıklamada, Dereli ilçesinde başta turizm merkezi olarak ilan edilen Kümbet, Bektaş ve Kulakkaya olmak üzere Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi`nin önemli birçok yaylasının bulunduğunu hatırlattı.

Küresel ısınmanın etkisi ve bölge yaylalarının altyapı eksikliklerinin giderilmeye başlamasıyla yaylalarına yerli ve yabancı turistlerin ilgilerinin giderek arttığına dikkat çeken Akar, kısa zamanda bölge yaylalarının Türkiye`nin önemli turizm alanları arasına gireceğine inandıklarını kaydetti.

27 Temmuz tarihinde Kümbet Yaylası`nda askeri araca yönelik yapılan saldırının ardından Dereli ilçesi ve yöre yaylalarının terörle anılır hale geldiğini vurgulayan Akar, "Dereli yaylaları Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi`nin önemli turizm alanlarındandır. Küresel ısınmanın etkisiyle gelişen yayla turizminde yöre yaylaları da bu gelişimden payını almaktadır. Böyle bir dönemde Dereli ilçemiz ve yaylalarımız terörle anılır hale geldi. Yaşanan bu durum da yayla turizmimizin gelişimine önemli balta vurmaktır. Dereli ilçemiz ve yaylalarımızın terörle anılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Akar, yaşanan terör olayının ardından yöre yaylalarına çıkanların sayısında büyük ölçüde düşüşün yaşandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yöre yaylalarına özellikle hafta sonları on binlerce insan çıkmaktadır. Ancak geçen hafta yaşanan olayın ardından insanlarda bir endişe oluştu. Bu endişe nedeniyle yaylalara çıkanların sayısında yüzde 50 büyük düşüş yaşanmasına neden oldu.”

Dereli ilçesi ve yöre yaylalarında terörün barınmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Akar, "Dereli huzurlu bir ilçedir. Dereli insanı vatanına, milletime ve bayrağına sadıktır. Bu nedenle yörede terörün barınması asla mümkün değildir. Yine güvenlik kuvvetlerimiz de gerekli emniyet tedbirlerini almış durumdalar. Yaylalarımıza gelmek isteyenler, gönül rahatlığı içerisinde yaylalarımıza çıkabilirler" dedi.

27 Temmuz tarihinde Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası`nda devriye görevini icra eden jandarma trafik aracına bir grup terörist tarafından ateş açılmış, olayda 2 asker yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.