YARGI KARARLARINA UYMAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ.

YARGI KARARLARINA UYMAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ.

Ordu Çevre Derneği Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Melet Balıkçı Barınağı için ekosisteme zararlı olduğu gerekçesiyle açtığı iki dava da lehlerine sonuçlandığını duyuran basın açıklamasını Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde yaptı. Aç

YARGI KARARLARINA UYMAYANLARDAN HESAP SORACAĞIZ.
Ordu Çevre Derneği, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yargı kararlarına uymamayı alışkanlık haline getirdiğini belirterek, suç duyuru yaptıklarını açıkladı.
24874
Ordu Çevre Derneği Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmak istenen Melet Balıkçı Barınağı için ekosisteme zararlı olduğu gerekçesiyle açtığı iki dava da lehlerine sonuçlandığını duyuran basın açıklamasını Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde yaptı. Açıklamaya CHP, Emek Partisi, Sol Parti, Yesil Sol Parti, SYKP, KESK, ADD , Tüm Köy Sen temsilcileri katılarak destek verdiler.
Dernek adına basın açıklamasını okuyan Başkan Ertuğrul Gazi Gönül, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler yargı kararlarına uymamayı alışkanlık haline getirdi. Melet Irmağının doğu kenarına yapılmak istenen mendirek ve balıkçı barınağı Ordu İdare Mahkemesi tarafından 2. kez durdurulmasına rağmen çalışmaya devam ediliyor. Neredeyse çalışma bitirilmek üzere. Ancak mahkeme kararlarına uymamayı alışkanlık haline getiren OBB Başkanı Hilmi Güler dada önce de Rıhtım dolgu ve yapılaşmasına yönelik yürütmeyi durdurma kararına; sahil dolgu Danıştay kararına; Tayfun Gürsoy Parkı için Danıştay kararlarına da uymadı.” dedi.
Balıkçı barınağının yeri yanlış
Açıklamada balıkçı barınağının yapılması karşı olmadıklarını, yerinin yanlış olduğunu belirten Gönül, “Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Melet Balıkçı Barınağı projesinin ekolojik denge bakımından tehlikeli olduğu bilim insanların raporlarında da ayrıntılarıyla ortaya konuldu. Buradan bir kez daha vurguluyoruz ki, balıkçıların bir barınağa gereksinimi olduğunu biliyoruz. Balıkçı barınağının yeri yanlış. 500-800 metre doğuda yapılabilecek bir barınağın ırmağın ağzına yapılmak istenmesine karşı çıkıyoruz. Çünkü burada yapılacak mendirek ve balıkçı barınağı hem Melet Irmağına hem de kıyılara zarar verecektir. Ayrıca deniz canlılarını da olumsuz etkileyecek. Bu nedenle OBB yönetiminin Ordu Çevre Derneği’nin balıkçı barınağına karşıymış gibi algı yaratma anlayışı doğru değildir. Hatta OBB yönetimi Melet Irmağı’ndaki balıkçıları da kandırmış, barınağı balıkçılar için yapıldığını söylemişler. Oysa bugün Melet Irmağında kayıkları olan balıkçılar balıkçı barınağına alınmayacaklarını biliyorlar.” dedi.
Mahkeme kararı önemli değilmiş
Mahkeme kararlarının lehlerine sonuçlandığını vurgulayan Gönül, “Mahkeme kararlarına rağmen çalışmayı sürdüren OBB’nin çalışmaları durdurması için hem OBB’ye hem de Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne dilekçelerimiz verdik. İki kurumda yargı kararlarını umursamıyorlar. Yetmedi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden sorumlu Vali Yardımcısından randevu istedik, randevu verilmedi. Demek ki, yargı kararları Valilik için de önemli değilmiş. Ordu İdare Mahkemesinin Melet Balıkçı Barınağı için verdiği birinci kararının uygulanmaması nedeniyle suç duyurusunda bulunduk, soruşturmaya izin verilmedi. Şimdi ikinci karar var. Yine yargı kararlarına uyulmuyor. Yeniden suç duyurusunda bulunduk. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Devran dönecek, hesap soracak gün gelecek. Açtığımız davalar, verdiğimiz dilekçeler, yaptığımız suç duyuruları kayıtlara geçti. Gün gelir bu belgelerle hesap sorulacak zaman da gelecek. Yargı kararlarına uymayanların, buna sessiz kalanların uykularını kaçıracağız. Davamızın takipçisi olacağız. Yeniden çağrımızı basın aracılığıyla yineliyoruz: Yargı kararlarına uyun, çalışmayı durdurun. Zarar vermekten vaz geçin.” dedi.
Durugöl için de OBB yanlış yapıyor
Ordu Büyükşehir Belediyesi yönetiminin halkın taleplerine kulaklarını tıkadığını söyleyerek, “Bir konuya daha değinmekte yarar var. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ilk günlerinde Enver Yılmaz döneminde “Özel Proje Alanı” adıyla ortaya çıkan uygulamayla şehrimizin bazı bölümleri betonlaştırılmak istendi. Bunlardan biri de Durugöl mevkiiydi. Göçmen kuşların uğrak yeri olan göl alanı imara açıldı. Verilen mücadeleler sonucu buranın yapılaşmaya açılmayacağını söyleyen OBB Başkanı Hilmi Güler, Enver Yılmaz’ın projelerini biçim değişikliğiyle devam ettiriyor.
Durugöl betonlaştırılacak. Hiçbir proje olmadan göl çevresinde çalışmalar başlatıldı. Park yapacağız diyerek algı yaratıyorlar. Bu parkın projesi nerede? Park yapılmasına kimse karşı çıkmaz. Ancak projesiz bir çalışma nedeniyle betoncu belediye yönetimine güvenmiyoruz.
Yargı kararına bile uymayan OBB yönetimine nasıl güven duyulabilir? Durugöl için Altınordu Belediye MECLİSİ KARARINDA Durugöl’ün imara açılması onaylanmadı. OBB ise, bu kararı yok saydı. OBB Başkanı Güler, belediyesi için “Düşünen Üreten Yarışan Ordu” sloganını her yere asıyor ama yalnızca düşünen kendisi oluyor. Ayrıca Durugöl için toplanan 110 bin imza da görülmek istenmiyor. Buradan yeniden vurguluyoruz: Hukuksuz, projesiz çalışmaları durdurun. Yasadışı çalışmaların altında ezilirsiniz. Hesap verme gününüz de gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.