Yapma be Ayhan Abi, din kardeşiyiz!

Yapma be Ayhan Abi, din kardeşiyiz!

Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan YILMAZ, “Tarımsal Destekler” kapsamında Ordu’ da tarımı kalkındırmak ve geliştirmek amacıyla yapılmış olan desteklemeler ile ilgili kendi şahsi sitesinde bir basın açıklaması yapmış. İşte sayın vekilimizin, Ankara’daki f

YAPMA BE AYHAN ABİ, DİN KARDEŞİYİZ!

Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan YILMAZ, “Tarımsal Destekler” kapsamında Ordu" da tarımı kalkındırmak ve geliştirmek amacıyla yapılmış olan desteklemeler ile ilgili kendi şahsi sitesinde bir basın açıklaması yapmış.
İşte sayın vekilimizin, Ankara"daki fil dişi kulelerinden, çiftçilerin sıkıntılarına olan şefkatli bakışları :
- Ordu" da Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredileri ödeyemeyen batık 22.152 çiftçimizin, 22,6 milyon ytl" yi bulan borçları silinmiş.
( Hani Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri özelleşmiş ve siyasetçinin uydusu olmaktan çıkarılmıştı, Af kararı tamamen siyasi bir karardır. Bu açıklama köylünün ve vatandaşın namussuzluğunu değil, yoksullaşan kitlelerin içine düştüğü zaaftan oy kaygısıyla istifade etmeye çalışan siyasilerin kurnazlığıdır.)
- Cumhuriyet Tarihinde bir ilk gerçekleşmiş.
Ordu" da çiftçilerimize, Hükümetimiz döneminde 17,8 milyon ytl mazot desteği sağlanmış.
( Sayın vekil, siz o mazot desteğini alında çekirdek parası yapın.

1 dönüm fındıklığa 2,5 ytl.mazot desteği ile 10 dönüm yeri olanın alacağı 25 ytl destekle evine akşam iki kilo et götüremedi, ne desteğinden bahsediyorsunuz, yawu..)
- Kimyevi gübre desteği doğrudan çiftçimize verildi, gübre fiyatlarındaki artıştan üreticimizin olumsuz etkilenmesi önlendi.

Ordu çiftçisine, 2005 – 2007 yıllarında toplam 6.2 milyon ytl gübre desteği sağlandı

( Verildiği söylenen destekler göstermelik ve sembolik paralar tutuyor, buralardan yazmaya bile insan utanıyor.

 Köylülerimiz arasında şeker gübre olarak bilinen amonyum sülfatın 2007 yılı Ocak ayındaki fiyatı 40 YKr"den, 2008 Mart ayında 60 YKr"ye çıktığı ve bayilerin fiyat artışına hızla her gün devam ettiğini kaydediyorlar.

2006–2007 yılları içinde gübreye yapılan zamların ortalamasının yüzde 50"yi geçtiğini belirten tarım sektörü temsilcileri, son 5–6 yılda gübre fiyatlarının yüzde 200"nin de üzerinde arttığına dikkati çekiyorlar.

Artan gübre fiyatları nedeniyle üretim düşecek, dolayısıyla daha çok tarım ürününün ithal edilecek, dolayısıyla zaten bozuk olan makro ekonomik dengeler daha da bozulacak.

Gübre fiyatlarındaki artışa karşın, üretici gübre bulmakta zorlanmaktadır. Çünkü, fiyatlar yükseldiği zaman gübre stoka çekiliyor. Dolayısıyla üretici gübre bulmakta da güçlük çekiyor.

Tarımsal üretimin en önemli girdisi olan gübrenin piyasada olmaması ise ayrı bir sıkıntı yaratıyor.

Fındığımızda ve tüm tarım ürünlerinde (Pirinç,Buğday ve bakliyat) rekolte kaybı ve verimsizliğin önüne geçmek için mutlaka gübre kullanılmalıdır.

Bilimsel araştırmalar göre gübre kullanımı verimi yüzde 20-80 oranında arttırıyor. Dolayısıyla bir yandan fiyat artışı öbür taraftan spekülatörlerin iş başında olması nedeniyle gübre bulamayan üretici, rekolte kaybı ve verimsizlikle karşı karşıya kalabiliyor. Bu da milli ekonomiye ciddi zarar verebilir..

Sayın Vekil size önerimiz ; gübre konusunu da iyi araştırın da, ondan sonra gerçekleri konuşun…)

- Ordu" da 1999 – 2002 döneminde 4 adet kooperatif projesine 1,6 milyon ytl kredi desteği sağlanmış iken, 2003 – 2007 döneminde 15 adet kooperatif projesine 8.8 milyon ytl destek sağlandı.

Ordu" da kooperatiflere verilen kredi desteği 5.5 kat arttı.

Bu projelerde 1.011 kişiye istihdam sağlandı,
(Biz ortada böyle gerçek anlamda köylü kooperatifi ve çiftçi göremiyoruz. Bu kooperatifler tamamen siyasi rant kapısı olmuş,işlevi ve üretimi olmayan belli gurupların tekelinde köylünün kapısından giremediği parti örgütleri gibi çalışan iş yerleri,birbirimizi kandırmayalım.)

Sayın Vekil Ayhan Yılmaz, hayatınızdaki tutkularınız gibi, iş ve ekmek için etrafında dolaşan bi-çare insanlara yaptığınız o “tatlı vaatler “gibi, çiftçi sorunlarına da palyatif şekilde yaklaşıyorsunuz .

 “Hükümetimiz her zaman çiftçisinin, üreticisinin yanında olan bir hükümet olmuştur, olmaya da devam edecektir” diye kendinizi kamuoyu önünde bağlıyorsunuz.
Verdiğiniz bu beyanatların gerçekle alakası olmadığı anlaşıldığı gün, bu gariban milletin önünde alnınız açık ve dik olarak dolaşmaya hakkınız olmayacaktır.
KISACASI UNUTMAYIN Kİ ORDU'DA BİZ DE VARIZ !!!...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum