Yalçın'dan Atalay'a soru önergi

Yalçın'dan Atalay'a soru önergi

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesi verdi.

MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın'ın, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesi verdi.

   MHP'li Yalçın, verdiği yazılı soru önergesinde, İl Genel Meclisi Başkanı AKP'li Şanşer Şahin hakkında verdiği soru önergesi şöyle:


Yalçın'ın TBMM Başkanlığı'na, 12 Şubat 2008 tarihli yazılı soru önergesinde, "Aşağıdaki soruların İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay tarafından sözlü olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim" diye başladığı önergesinde şunlara yer verdi:

1- Halen Ordu da İl Genel Meclis Başkanlığını sürdüren, Şanser Şahin'in eşi ve çalışanları hakkında Ordu Ağır Ceza mahkemesinde, Mevzuata aykırı olarak seyyar emisyon ölçümü yapmak, Trafikte kaydı olmayan araçlara ölçüm yapmış gibi işlem yapmak, Hurdaya ayrılarak trafikten çekilmiş araçlara trafikteymiş gibi işlem yapmak, Sayısı tespit edilemeyen kadar araca da hologram yapıştırmadan işlem yapmak, Siyasi nüfus kullanarak iptal edilmiş faaliyetini yeniden başlatmak için çevre il müdürü ve yetkililere siyasi baskı yapmak, eylemleri ile tanımlanan kamu kurumlarına karsı dolandırıcılık suçundan dava açıldığı, bu konunun yayınlanmaması için yerel medayaya baskı yapıldığı doğru mudur ?

İl Genel Meclis Başkanı partiniz üyesi midir?

2- Devletin trilyonlarca lirasını yöneten bu şahsın, kamu kurumunu dolandırıcılık suçundan yargılanırken bu görevini sürdürmesi etik ve hukuk anlayışınızla bağdaşmakta mıdır?

Çevre İl Müdürü Selahattin Aydın'ın başka İle atanmasının sebebi yukarıdaki olayla ilgili midir ?

Ordu da kamu kurumlarında özellikle iktidar nüfuzundan faydalanarak kamu ihalelerine fesat karıştırmak suçlarından yoğun tutuklamalar yapılan bu dönemde, Meclis Başkanı'nın görevine devamı hususunda ne düşünmektesiniz. Açıklamanızı arz ederim" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.