Yaban domuzları korkutuyor

Yaban domuzları korkutuyor

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde Mahalle içindeki fındık ve mısır bahçelerine zarar veren yaban domuzları vatandaşları korkutuyor.

Ordu"nun Ünye İlçesi"nde yaban domuzları vatandaşları korkutuyor. Mahalle içindeki fındık ve mısır bahçelerine zarar veren yaban domuzları yüzünden evlerinden çıkamadıklarını belirten vatandaşlar, yetkililerin önlem alınmasını istedi.

Ünye İlçesi"ne bağlı Güzelyalı Köyü"nde yaşayan vatandaşlar, ağır kış şartları nedeniyle son zamanlarda yaban domuzlarının köyün içerisine kadar indiğini ve çevreye saldırarak zarar verdiklerini söyledi. Başoğlu mahallesi sakinlerinden İsmet Odabaşı (53), akşam üzeri evine giderken bir anda yoluna 5-6 yaban domuzunun çıktığını belirterek, şunları anlattı:

“Karşımda onları görünce çok korktum. Hemen bir evin kenarına saklandım. Domuzlar sürü halinde üst taraftaki bahçeye geçti. Yaklaşık 500 metre ilerledim, bu sefer tekrar karşıma çıkıp bahçeden üzerime doğru gelmeye başladılar, kendimi zor kurtardım. Eve yaklaşmış olduğumdan eşime seslenerek tüfeği istedim. Eşimin getirdiği tüfekle içlerinden birini vurdum. Kalp hastasıyım. Bir anda domuzların üzerime doğru geldiğini görünce korkudan kriz geçireceğimi sandım.”

Köy İmamı İdris Çelik (34) de, yaban domuzlarından çok çektiklerini ve insanların evlerinin önüne dahi çıkmaya korktuklarını belirterek, “Mahallenin içinde bulunan lojmanımın yanındaki garajın duvarını bile yıktılar. Eskiden sadece bahçelere zarar verirlerdi. Şimdi ise ağır kış şartlarından dolayı aç kaldıklarından evlerin yanına kadar yaklaşıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum