Vekil sordu bakan yanıtladı

Vekil sordu bakan yanıtladı

Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, yazılı önergeyle kendisine soru soran MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın sorusu üzerine açıklamada bulundu.

Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Samsun-Ceyhan Boru Hattı'nın güzergahın daha kısa olması, istasyonlar ve tesisler açısından yeni yerin daha uygun olması ve hat güvenliği açısından, Ünye-Ceyhan Boru Hattı olarak değiştirildiğini söyledi.

Enerji ve tabii Kaynaklar Bakanı Mehmet Hilmi Güler, değişiklik nedenini yazılı önergeyle kendisine soran MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın sorusu üzerine açıklamada bulundu..

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın üç maddelik soru önergesini yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 'Samsun-Ceyhan Boru Hattı başlangıç terminalinin Samsun'dan alınarak Ordu'nun Ünye ilçesine yapılması kararının nedeni, başlangıç terminalinin bulunduğu bölgeye ekonomik olarak katkıları, terminalin inşası ve çalışma safhalarında çevreye olumsuz etkileri konularında üç soru sordu. Bakan Güler de yaptığı açıklamada, "Başlangıç terminalinin Ünye ilçesine kaydırılması, Bakanlar Kurulu Kararı ile yetkilendirilen şirketin mevcut ve alternatif güzergahlar üzerinde yaptığı detay fizibilite çalışmasının sonuçlarından kaynaklandı. Çalışmada seçilen güzergahın mevcut güzergaha göre 100 kilometre daha kısa olması, güzergah değişikliğinin yatırım planında olumsuz bir değişiklik ortaya çıkartmadı, yapım süresini kısalttı. Ayrıca liman boşaltma ve yükleme terminali, depolama tesisi, pompa istasyonları ve diğer tesisler açısından yeni yerin daha uygun. Üstelik, Çevresel Etki Değerlendirilmesi'nde projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreçtir. Bu süreç projenin fizibilite çalışmaları ile birlikte başlamıştır. Halen devam etmektedir. Eğer şirket bu çalışma neticesinde ÇED Olumlu raporu alamazsa çevresel etkiler için gerekli kriterler sağlanamamış olacağından etkiler bertaraf edilemeden mevzuat gereği proje ile ilgili inşaata müsaade edilmeyecek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.