Vekil Güner'den Bakan Çelik'e soru önergesi

Vekil Güner'den Bakan Çelik'e soru önergesi

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir bankayla sağlanan promosyon protokolü çerçevesinde yaşanan problemlerle ilgili olarak, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner ...

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce bir bankayla sağlanan promosyon protokolü çerçevesinde yaşanan problemlerle ilgili olarak, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği bir soru önergesi verdi.

Vekil Güner'in vermiş olduğu soru önergesi;

" 2007/21 sayılı Banka Promosyonları başlıklı Başbakanlık Genelgesinde, Kamu görevlilerinin aylık ve ücretleri, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünün (6) sıra Nolu Genel Tebliğinde belirtilen esas ve usuller çerçevesinde bankalar vasıtasıyla ödenebilmektedir.

Bu amaçla kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında aylık ve ücret ödeme protokolleri yapılmakta, bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra “promosyon” adı altında ayni ve nakdi ek mali imkanlar sağlanabilmektedir. Denildikten sonra bunun uygulama şeklinin nasıl olacağı da belirtilmektedir.


Buna ilişkin olarak;

27 Mart 2008 tarihinde Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünün onayıyla kurulan Komisyon; üye olarak, İl Milli Eğitim Şube Md. Yaşar Bekmez ve Eğitim Bir Sen Ordu Şube Başkanı Tamer Tomakinoğlu ve İl Milli Eğitim Md. Yrd. Sezayi Akarsu"nun Başkanlığında promosyon anlaşması yapmak üzere Banka temsilcileri ile bir toplantı yapılmış mıdır? Şayet yapıldı ise alınan karar nedir ve hangi bankanın teklifi uygun bulunmuştur?


Teklifi uygun bulunan bankanın sunduğu şartlar nelerdir ve bu bankayla yapılan protokol ne şekilde tanzim edilmiştir? Karşılıklı hak ve sorumluluklar nelerdir?

Yukarda bahsi geçen Başbakanlık genelgesinde oluşturulacak üç kişilik komisyon üyelerinin kimlerden oluşacağı Genelgenin 2. maddesinde açıkça belirtilmiştir. Bu meyanda, Komisyon toplantılarına üye sıfatıyla katıldığı iddia edilen Eğitim Bir Sen temsilcisi, Sendikası Ordu ilindeki İl Milli Eğitim Müdürlüğünde ki, yetkili sendika Eğitim Bir Sen olduğu için mi Komisyona üye sıfatıyla seçilmiştir? Yoksa başka kaygılarla mı adı geçen sendika temsilcisi tercih edilmiştir?

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin sendikalılık oranı nedir? Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları arasında örgütlü Sendikaların üye sayıları nedir?

Yapıldığı iddia edilen protokol çerçevesinde bazı ilçelerde çalışan öğretmenler ile orta öğretim çalışanlarının promosyon alacaklarının tamamının peşin ödendiği ve Merkezde çalışan ilk öğretim öğretmenlerine ise herhangi bir ödeme yapılmadığı iddiası doğru mudur? Şayet bu iddialar doğru ise Merkezde çalışan ilköğretim öğretmenlerinin ödemeleri hangi gerekçelerle yapılmamıştır?

Toplam olarak alınan promosyonun ne kadarı personele dağıtılacaktır? Şuana kadar bunun ne kadarı hak sahiplerine dağıtılmıştır? Toplam personel içinden hiç ödeme yapılmayan kaç kişi bulunmaktadır ve alacakları toplamı ne kadardır? Bu ödemelerin gecikmesinden ötürü uğradıkları yasal faiz geliri kayıpları toplamı ne kadardır?

Promosyon ödemeleri yapılmayan personelin alacaklarını hangi tarihte ve ne şekilde ödemeyi planlıyorsunuz? Diğer meslektaşları gibi onlara da peşin olarak mı ödeme yapmayı düşünüyorsunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.