Vali Taşkesen'den din görevlilerine uyarı!
Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun'da görev yapan din görevlilerinin, vazifelerini layıkıyla yerine getirmelerini istedi.
Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun'da görev yapan din görevlilerinin, vazifelerini layıkıyla yerine getirmelerini istedi.
Müftülük binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Taşkesen, insanların manevi dünyasını inşa etmek ve ruhlarını doyurmak noktasında din görevlilerine büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.
Giresun'da görev yapan din görevlerinin, vazifelerini layıkıyla yerine getirmelerini isteyen Taşkesen, "Sizlerin görevlerini yerine getirmediğiniz takdirde, vazifeyi kontrol dışı kişiler, gruplar alacaktır. İnsanlarımız hep bir kurtarıcıya hasret, kurtarıcı beklemektedirler.
İşte bu noktada sizler görevlerinizi aksatırsanız, bu tip kişiler en ufak iddialarla çıkmakta, insanları kendi şahsı ve maddi çıkarları için kandırmaktadırlar. İşte bunlara sebebiyet vermemek için görevinizi çok iyi yapmanız lazım" dedi.
Din görevlilerinin mesai saatleri kadar, dışında da hal, hareket de davranışlarına dikkat etmelerini isteyen Taşkesen, şöyle konuştu:
"Siz klasik bir devlet memuru değilsiniz.
Biz görevimi ihmal edersek, belki insanların maddi huzurları kaçar, rahat edemezler. Ama siz görevlerinizi ihmal ederseniz, insanlar hem bu dünyalarını, hem de öbür dünyalarını kaybederler.
Böyle ağır bir mesuliyetin altındasınız. Allah kolaylık versin. Kolay bir şey değil böyle bir yükün altından kalkmak. Yerinizde olmak istemezdim şahsen. Ancak görevinizi iyi yapmak zorundasınız. Bu mesleği seçmişsiniz. Burada zaman harcıyor, iyi kötü geçiminizi sağlıyorsunuz. Bunu iyi yaparsanız manevi mesuliyetten kurtulmuş olacaksınız.
Zaten yapıyorsunuz, iyi yapmaya çalışmanız lazım. Siz diğer memurlar gibi değilsiniz. Mesai saatleri dışında da özel hayatınıza dikkat etmek zorundasınız. Vatandaşın gözündeki itibarınızı kaybetme noktasında son derece hassas olmalısınız."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.