Vali Taşkesen; "Terörle mücadele devam ediyor"

Vali Taşkesen; "Terörle mücadele devam ediyor"

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, devletin teröristleri bertaraf edecek güçte olduğunu, bu nedenle vatandaşların rahat ve huzurlu olmalarını söyledi.

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, devletin teröristleri bertaraf edecek güçte olduğunu, bu nedenle vatandaşların rahat ve huzurlu olmalarını söyledi.


Taşkesen, Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna terör örgütü üyelerince açılan taciz ateşi ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin açılan ateşe karşılık vermesinin ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını belirtti.


Terör örgütü PKK üyelerince gerçekleştirildiğini düşündükleri bu olayı, küçük bir grubun ya da bir kişinin yapmış olabileceğini ifade eden Taşkesen, şunları söyledi:


''Ormanın içinden ateş edip gitmişler de olabilirler. Onun için çok endişelenilecek bir durum yok. Daha önceki istihbarat çalışmalarımızın sonucunda ve bize gelen ihbarlar neticesinde, bir grup PKK üyesi teröristlerin bazı oba ve yaylalarda yaşayan vatandaşlar tarafından görüldüğü bilgisini almıştık. Bölgemizde bunlara fırsat verilmeyecektir.

Bu durum yayla şenliklerini hiç bir şekilde etkilemez. Çünkü güvenlik güçlerimiz o şenliklerin yerinde ve zamanında yapılması konusunda gerekli iktidara sahiptir. Vatandaşlarımız da bundan müsterih olsunlar. Saldırı yapılıyorsa ki zaman zaman yaşıyoruz, genelde askerimize ve polisimize, yani devlet memurlarına karşıdır. Vatandaşlarımız rahat olsunlar. Devletimiz teröristleri bertaraf edecek güçtedir, vatandaşlarımız rahat ve huzurlu olsun.''


Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesindeki jandarma karakoluna dün gece saat 21.00 sıralarında terör örgütü üyelerince taciz ateşi açılmış, güvenlik güçleri de ateşe karşılık vermiş ve bölgeye takviye güç gönderilerek geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.