Vali Sonel Şahincili İlkokulu/Ortaokulu İnşaatında İncelemede Bulundu

Vali Sonel Şahincili İlkokulu/Ortaokulu İnşaatında İncelemede Bulundu

Ordu’da göreve başladığı günden itibaren eğitim alanında ihtiyaç duyulan okul binalarının ilimize kazandırılması noktasında gayret sarfeden Vali Sonel, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte 24 derslikli Şahincili İlkokul

Şahincili İlkokulu/Ortaokulu İnşaatında İncelemede Bulundu

Vali Tuncay Sonel, Altınordu ilçemizin Şahincili mahallesinde yapımı hızla devam eden Şahincili İlkokulu/Ortaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.

Ordu’da göreve başladığı günden itibaren eğitim alanında ihtiyaç duyulan okul binalarının ilimize kazandırılması noktasında gayret sarfeden Vali Sonel, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte 24 derslikli Şahincili İlkokulu/Ortaokulu inşaatını gezerek, incelemelerde bulundu ve yüklenici firma yetkilisinden detaylı bilgi aldı.
img-7100.jpeg
Şahincili İlkokulu/Ortaokulu inşaatında yaptığı incelemeden sonra açıklamada bulunan Vali Sonel, “Ordu'da göreve başladığımızda, Ordu genelinde 66 okulumuzun deprem riski vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Sayın Milli Eğitim Bakanımızın desteğiyle, değerli Milli Eğitim camiamızla birlikte 66 okulun tamamını yıktık. Yıkılan okullarımızın yerine hem devletimizin, hem de iş insanlarımızın katkısıyla son üç yılda 61 okul, 735 derslik, 7 öğrenci pansiyonu, 4 spor salonu ve 3 atölye ikame etmiştik. Son bir ay içerisinde kıymetli Milli Eğitim Bakanımızın şehrimize gelmesiyle bu yatırımlar bir hayli arttı. Bugün itibariyle Sayın Bakanımızın eğitim adına şehrimize verdiği desteklerle okul sayısı 84 oldu ve 1.111 dersliğe ulaşıldı. Yine 1 özel eğitim kampüsü, 11 pansiyon, 8 öğretmenevimiz, 1 uygulama otelimiz, 13 spor salonumuz, 4 atölye binamız, 1 halk eğitim merkezimiz yapılmış oldu. Bunların çoğu bitti, inşaatı devam edenlerde bulunuyor” şeklinde konuştu.
img-7103.jpeg
Altınordu ilçesi Şahincili mahallesinin yaklaşık 30 bin nüfusa sahip olduğunu ve
bu mahallede çok ciddi manada okul sıkıntısı yaşandığını söyleyen Vali Sonel, “Sayın Bakanımızın destekleriyle 2 adet 24 derslikli okul yapılıyor. Bir tanesi bitmek üzere, diğerinin de inşaatına başlıyoruz. Ayrıca 8 derslikli anaokulu yapacağız. Şahincili mahallesinin de okul ihtiyacı karşılanmış oluyor” dedi.

Vali Sonel, “742 kırsal mahallemiz var. Milli Eğitim Bakanımızın şehrimize gelmesiyle ve verdiği destekle birlikte kısa sürede 542 kırsal mahalle okulumuzun inşaatı, bakım onarımı devam ediyor. Köy yaşam merkezi haline geliyor. Eğitim başta olmak üzere yapmış olduğumuz yatırımlarda bize her türlü desteği veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, yine şehrimize kısa süre önce gelen fakat sadece eğitimde değil bir çok alanda destek vererek yatırım gelmesine sebep olan ve tıkanan bazı işlerin açılmasında kolaylık gösteren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Ordu'muz adına, çocuklarımız, gençlerimiz adına şükranlarımızı sunuyorum” diyerek, konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.