VALİ SONEL, ORDU 2. OSB ALANINDA İNCELEMEDE BULUNDU

VALİ SONEL, ORDU 2. OSB ALANINDA İNCELEMEDE BULUNDU

Ordu 2. OSB’de yaklaşık 86 sanayi parselinin bunulduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Bu da yaklaşık 10 bin civarında yöre insanımıza iş ve aş imkanı sağlanması demektir. Altyapı projesi de 3-4 aya biterse yapımına da hemen başlanır. Altyapı çalışmalar

VALİ SONEL, ORDU 2. OSB ALANINDA İNCELEMEDE BULUNDU

Vali Tuncay Sonel, Altınordu ilçemizin Karaağaç mahallesi ile Ulubey ilçemizin Güzelyurt ve Eymür mahalleleri sınırları içerisinde 877 dönüm arazi üzerine kurulan Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Beraberinde, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun Topkaya ile birlikte Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesini gezerek, incelemelerde bulunan Vali Sonel, Ordu 2. OSB’nin geldiği son durumla ilgili OSB Müdürü Olgun Topkaya’dan detaylı bilgi aldı.

img-20230402-wa0002.jpg

Karaağaç mahallesindeki 460 dönüm alanın kamulaştırma işlemlerinin tamamladığını belirten Ordu 2. OSB Müdürü Olgun Topkaya, “Ordu 2. OSB’nin Karaağaç mahallesi tarafında kalan 460 dönümlük alanında kamulaştırma işlemleri tamamlandı. İmar planı onaylandı. Altyapı projelerimiz şu anda başladı. Yakında sondaja gelecekler. Zemin etüdü çalışmalarını yapacaklar. Yakın bir zamanda kırmızı kodlarımız belirlenecek. Nisan ayı içerisinde de yatırımcılarımıza parsel tahsisine başlayacağız. Epey bir yol katettik” dedi.

Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı incelemelerinin ardından açıklamada bulunan Vali Sonel, “Ülkemizde, 6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi yaşandı. Deprem felaketi sonrası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın riyasetinde, devletimiz ve milletimiz ele ele vererek yaralar sarılıyor. Bir yandan da ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da yatırımlar hız kesmiyor. Ordu 2. OSB, Fatsa OSB’nin genişlemesi, Ünye OSB çalışmalarımızda bizlere destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah yıl içerisinde prosedürlerimizi tamamlarız ve yatırımcılarımıza açarız. Ordu’muza ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

Ordu 2. OSB’de yaklaşık 86 sanayi parselinin bunulduğunu ifade eden Vali Tuncay Sonel, “Bu da yaklaşık 10 bin civarında yöre insanımıza iş ve aş imkanı sağlanması demektir. Altyapı projesi de 3-4 aya biterse yapımına da hemen başlanır. Altyapı çalışmaları devam ederken yatırımcılarımız da inşaatlarına başlamış olurlar. 2023 yılının sonbaharında burada inşaatların yapımına başlandığını görebiliriz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.