Vali Kaban'dan farklı alanlara yönelin çağrısı

Vali Kaban'dan farklı alanlara yönelin çağrısı

Ordu Valisi Ali Kaban, Orduluların fındığın dışında farklı alanlarda para kazanacak işlere girmesi gerektiğini söyledi.

Ordu Valisi Ali Kaban, Orduluların fındığın dışında farklı alanlarda para kazanacak işlere girmesi gerektiğini söyledi.


Ordu Valisi Ali Kaban yaptığı açıklamada, Ordu'da fındık tarımının ekonominde büyük bir yer tuttuğunu, ancak farklı alanlarda da uğraşılmasının zamanının geldiğini belirtti. Fındık haricinde vatandaşın cebine para girebileceği işler için çalışılması gerektiğini dile getiren Vali Kaban, kesme çiçek ve kivi konusunda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

 Bazı bölgelerde fındığın sökülerek başka ürünlere geçişinin uzun zaman aldığını, ancak bir yerden başlanması gerektiğini ifade eden Kaban, "Asıl şimdi milletimizin cebine para koyacağımız iş aramalıyız. Özellikle kesme çiçek ve kivi konusunda büyük kazanımlar sağlanabilir" dedi.


Ürünlerin alımı konusunda depo sistemini geliştirebileceklerini belirten Kaban, "Vatandaş ürününü getirip depoya koyacak. 2 ay sonra kalibrasyonunu da yaptıktan sonra, bize cüzi bir depo ücreti ödeyerek parasını alacak. Özellikle kesme çiçek konusunda başarı sağlayabilirsek, Ordu'da bir borsa kurarız. Bu havaalanı işini realize edebilirsek dünyaya çiçek satarız. Böylece fındığa da bağlı kalmamış oluruz. Bu tür girişimleri bir an evvel gerçekleştirmeliyiz.

Çünkü haklı olarak kimsenin beklemeye tahammülü kalmadı. Şimdi fındığını sökecek kaç yıl sonra bunlardan para kazanacak. 3 yılda alacak olursa millet buna dayanamaz. Bu süre içerisinde cebine de para koyamayız. En azından 2 seneye indirebilirsek 1 yıl alamaz, ikinci yıl ürününden parasını çıkartır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.