Vali Kaban Kabadüz ve Ulubey'i gezdi

Vali Kaban Kabadüz ve Ulubey'i gezdi

Kabadüz ve Ulubey ilçelerini ziyaret eden Ordu Valisi Ali Kaban, ziyaret kapsamında Karadüz'deki öğrenci yurdu sıkıntısı ve Ulubey'deki Şuayip Tepesi'yle ilgili raporlar aldı.

Kabadüz ve Ulubey ilçelerini ziyaret eden Ordu Valisi Ali Kaban, ziyaret kapsamında Karadüz'deki öğrenci yurdu sıkıntısı ve Ulubey'deki Şuayip Tepesi'yle ilgili raporlar aldı.

            
Beraberinde İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun ile birlikte önce Kabadüz ilçesini ziyaret eden Vali Kaban, burada Kaymakam Musa Baştürk, Belediye Başkanı Temel Duran, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

        

Kabadüz Kaymakamlığı'nda protokol, ilçe il genel meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Kaban, daha sonra eğitim alanındaki çalışmaları inceledi.

      

Kaymakam Baştürk ve il genel meclisi üyelerinin yurt eksikliği nedeniyle kız öğrencilerin sayısının gittikçe düştüğünü ve erken yaşta evlendirildiğini söylemeleri üzerine Vali Kaban, rakamları incelenmeden söz veremeyeceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'un da görüşlerini dinleyen Vali Kaban, uzun vadeli öğrenci potansiyeli ile araştırılmaların yapılması gerektiğini buna göre yurt ihtiyacının karşılanabileceğini belirtti.


İlçenin diğer sorunlarını da dinleyen Vali Kaban daha sonra protokol üyeleriyle birlikte Ulubey ilçesine gitti. Hükümet konağı önünde Vali Yardımcısı Mehmet Turan Çuhadar, Belediye Başkanı Akif Atlı ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Kaban, karacaların çok sayıda bulunduğu Şuayip Tepesi ile ilgili son gelişmeler hakkında bilgi istedi.

Şuayip Tepesi'nin korunması için çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Yardımcısı Çuhadar, 50 bin YTL'ye tepenin çevresinin çevrileceğini kaydetti. Tepenin etrafındaki ağaçların kullanılmasıyla direk maliyetlerinin düşürüleceğini aktaran Çuhadar,"50 kadar karacanın yaşadığı Şuayip Tepesi'nin Ordu'ya kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
İlçedeki eğitim, sağlık ve kömür yardımlarıyla ilgili bilgilerde alan Vali Kaban daha sonra ilçeden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.