Vali' den OR-Gİ' ye destek

Vali' den OR-Gİ' ye destek

Ordu Valisi Ali Kaban,OR-Gİ Havaalanı’nın gerçekleşmesinin Ordu ve Giresun illerinin ortaklığı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Ordu Valisi Ali Kaban, Gülyalı ilçesinde 1997 yılında temeli atılan, ancak daha sonra atıl durumda bırakılan OR-Gİ Havaalanı"nın gerçekleşmesinin Ordu ve Giresun illerinin ortaklığı açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

İlçe ziyaretleri kapsamında beraberinde bürokratlarla birlikte Gülyalı ilçesine giden Ordu Valisi Ali Kaban'ı burada Kaymakam Üzeyir Yılmaz ve ilçe protokolü karşıladı. Gülyalı Kaymakamlığı"nda ilçenin sorunları ile ilgili brifing alan Vali Kaban, daha sonra 1997 yılında temeli atılan, ancak daha sonra atıl kalan OR-Gİ Havaalanı"nın yerini inceledi.

Zamanın valisi Mustafa Malay'ın girişimleriyle ihalesi yapılarak temeli atılan havaalanının mutlaka kazandırılması için uğraş vereceklerini belirten Vali Kaban, burasının havaalanı olmasından daha çok Ordu ve Giresun ortaklığının da en önemli göstergesi olduğuna dikkat çekti. Vali Kaban, "Burası bizim için sadece havaalanı değil, Ordu-Giresun birlikteliğinin de tezahürü olacaktır.

 İki ilin ortak hareket ettiği takdirde çok daha güzel şeyler olacağına inanıyorum. Giresun Valisi sayın Mustafa Taşkesen'le konuşuyoruz. Sayın Bakanımız ve siyasilerimiz eminim her türlü desteği vereceklerdir. Ordu ve Giresun'un güçlü politikacıları var. Bu durum projenin hayata geçmesini kolaylaştıracaktır" dedi.

Havaalanının yeri konusundaki tartışmaları da değerlendiren Vali Kaban, şöyle konuştu: "Bu konuyu inceletiyorum. Sonuçları bu hafta gelecek. Ancak bizim için önemli olan bu değil, önemli olan burada iki ilin ortak bir projeye imza atabilmesidir. Küreselleşen bir dünyada birbiri ile rekabet eden iller yerine bir bütün halinde ortak hareket eden iller daha başarılı olmaktadır.

Bu noktada Ordu ve Giresun omuz omuza vererek OR-Gİ Havaalanı projesini hayata geçirmek için uğraş gösterecektir. Biz bunu başarmak istiyoruz. Gerek siyasilerimiz, gerekse de iki ilin halkında ben bunu görüyorum inanıyorum ki başarılı olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum