Uzun: "Bütçe açığı var "

Uzun: "Bütçe açığı var "

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, karşılığı olmayan yatırımın programının yapılamayacağını belirterek, 2008 yılında yatırım programları yapmayacaklarını açıkladı.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, karşılığı olmayan yatırımın programının yapılamayacağını belirterek, 2008 yılında yatırım programları yapmayacaklarını açıkladı.

   Yılmaz Uzun yaptığı açıklamada, 2008 yılında hiç program hazırlanmasa dahi 2007 çalışmalarını devam ettirebilmeleri için toplam ödeneğin dışında yaklaşık 6.5 milyon YTL'lik bütçeye ihtiyaç duyduklarını belirtti.

   Uzun, hukuki alt sınırı yüzde 20 olan milli eğitim bütçesinin il genel meclisi tarafından yalnızca yüzde 23 seviyelerine çıkarıldığını hatırlatarak, "Ya bu bütçe attırılmalı ya da bakanlığın kapısı zorlanmalı. Bu olumsuz tablo nedeniyle İl Genel Meclisi'nin ödenek konusunda kararlarını bir daha gözden geçirmesini istiyorum" dedi.

  Şartlar bu durumda iken devam eden çalışmaların hak edişlerinin ödemede sıkıntı çekeceklerini belirten Uzun, şöyle konuştu: "İşin yapımını üstlenen müteahhitler çalıştırdığı işçilere tabii ki ücret ödeyecek. Hak ediş istediği zaman 'paramız yok' demek çok güç. İl Özel İdaresi'nden milli eğitime aktarılan miktar 5 milyon 360 bin YTL.

   Mecliste konuşulan ilk konu milli eğitim ve herkes buna destekte aynı çatı altında toplanırken, maalesef hukuki alt sınırın çok az üzerine bir destek verildi.

   Bakanlıktan gelen ödeneğin tamamı ise 3 milyon 829 bin YTL. 2008 yılında hiç bir yatırım programı hazırlamasak dahi mevcut işleri devam ettirebilmemiz için 6 milyon 300 bin YTL'lik ödeneğe daha ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu yıl program yapmayacağız."

 
Karşılığı olmayan yatırımın programının yapılmasının mümkün olmadığını ifade Uzun, "Biz bu zamana kadar elimizdeki paramıza göre faaliyet raporları hazırladık. Şayet karşılığı yoksa onay mercii şunu diyor: 'Bunu nerden karşılayacaksın bizden mi? İl Özel İdaresi'nden mi?' Türkiye'de bununla ilgili bir istisna yaşanmıştır.

  Geçen yıl İl Genel Meclisimiz karşılığı olmadan program imzalatmıştır. Bunun sebebi ise asıl imzalaması gerekenin makamında bulunmadığı için onay çıkartılmıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.