Ünye festivali dolu dizgin geçiyor

Ünye festivali dolu dizgin geçiyor

Ünye 16. Kültür Sanat ve Turizm Festivali, Yüzüncü Yıl'dan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan festival yürüyüşüyle başladı.

Ünye 16. Kültür Sanat ve Turizm Festivali, Yüzüncü Yıl'dan başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan festival yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe; Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, daire amirleri siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.


Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelenk sunulurken,  Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu bir konuşma yaptı. Arpacıoğlu, Ünye'nin Karadeniz'in Paris'i olduğunu söyleyerek, Ünye'de adına yakışır festivaller yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Ünye Kaymakamı Dr. Osman Günaydın ise Ünye'nin büyük festivallere ev sahipliği yapmasının önemine değinerek, festival komitesine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından sırası ile Ünye'de Üretilenler Geleneksel El Sanatları Sergisi, Mustafa Rakım Efendi Hat Sanatı Sergisi ve Ebru- Takı Tasarım Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Ünye 16. Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında 2. gece sahneye çıkan sevilen sanatçı Mustafa Keser'le şarkı söyleyen 62 yaşındaki Ali Montar hem coştu, hem de coşturdu.

Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali'nin 2. gecesi program, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Ünye Kaymakamı Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Emniyet Müdürü Halit Aysan, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Mustafa Telcioğlu, Festival Ağası Ünyeli İşadamı Ali Bayraktar'ın da katılımıyla gerçekleştirilirken, ilk olarak halk oyunları gösterileri yapıldı.

Şenliklerin deniz ayağındaysa en çok ilgiyi yağlı direkten bayrak alma yarışması gördü. İskele mevkiinde yapılan deniz şenliklerinde 200 metre yüzme yarışı, tekne yarışı, yağlı direkten bayrak alma yarışı ve ördek yakalama yarışı yapıldı.

 200 metre yüzme yarışında Habip Köse 1., Muharrem Taslı 2., Tarık Kahraman 3. olurken, tekne yarışında ise Kanaryam 1., Özlem 2., Reis adlı tekne de 3. oldu. Ünye'de 5 gün 5 gece sürecek olan festival kapsamımda bir çok kültürel etkinliğin yanı sıra, Ferhat Göçer, Volkan Konak, Yalın, Öykü & Berk, Zeynep Casalini, Nev, Mustafa Keser de seslendirdikleri şarkılarla Ünyelileri coşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.