Ünye de festival heyecanı

Ünye de festival heyecanı

Ordu'nun Ünye ilçesinde, '16. Uluslararası Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin 16-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde, '16. Uluslararası Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali'nin 16-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde festivalin 16-20 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. Arpacıoğlu, "Festival programımız hazırlanmış, gerekli görüşmeler ve bağlantılar yapılmıştır.

Bilindiği gibi, Ünye Festivali bu güne kadar bölgemizdeki en önemli ve en büyük kültür-sanat etkinliği haline gelmiştir. 16. Uluslararası Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali de geçen yıllarda olduğu gibi yine son derece zengin ve renkli etkinlikleriyle hafızalarda iz bırakacaktır" dedi.


Festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da çok ünlü sanatçıların katılacağını vurgulayan Başkan Arpacıoğlu, şöyle konuştu: "Aydın Beyoğlu, Sefa Genç, Sami Aksu, Mustafa Keser, Zeynep Cassalini, Nev, Yalın, Öykü&Berk, Ferhat Göçer ve yerel sanatçılarımız halk konserleri verecekler.

Konya Sema Gösterisi ekibi de izleyenlere muhteşem bir gece yaşatacak. Konserlerin haricinde yağlı güreşler, at yarışları, sünnet şöleni, aşıklar atışması, güzellik yarışması, deniz şenlikleri, çeşitli dallarda amatör spor müsabakaları düzenlenecek, yöresel yemek ve el sanatları standları yer alacaktır."


Başkan Arpacıoğlu ayrıca, geçen yıl programa alınan ve geleneksel klasik usul topaç yani mahalli adıyla tentürük yarışması ve uçurtma yarışmasının da yapılacağını, ebru, tezhip ve takı tasarım kurslarına katılan kursiyerlerin çalışmaları ve hat sanatının en büyük ismi Ünyeli Mustafa Rakım Efendi'nin eserlerinin de açılacak standlarda sergileneceğini kaydetti.

Arpacıoğlu, "İlçemizi kültür-sanat etkinlikleri ile dolu dolu bir 5 gün bekliyor. Sanatseverler için, esnafımız için, Ünyemiz için ve bütün hemşehrilerimiz için festivalin hayırlı olmasını ve güzellikler getirmesini diliyor, tüm bölge halkını Ünye'ye davet ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.