Üniversitelerde türban iptal edildi!

Üniversitelerde türban iptal edildi!

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.
 
Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davanın görüşmesini tamamladı. Davayı, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi heyeti karara bağladı.

Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal etti. Anayasa Mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, karar üzerine, "Siyaseten de hukuken de iptal kararının gerekçesini görmemiz lazım" dedi.

Anayasa Mahkemesi bugünkü toplantısında ilk olarak çeşitli mahkemelerden gelen 6 başvurunun ilk incelemesini yaptı. Gündemde, ayrıca CHP'nin 5761 sayılı Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali istemiyle açılan davanın ilk incelemesi de yer aldı.

Yüksek Mahkeme heyeti, bu incelemelerin ardından başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açılan davayı görüştü.

KAPATMAYI ETKİLEYECEK

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı büyük bir olasılıkla AK Parti kapatılma davasının direk olarak etkileneceği tahmin ediliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.