Umut toprağa veridi

Umut toprağa veridi

Ordu Devlet Hastanesi'nde bademcik ve geniz eti ameliyatı olduktan sonra dili boğazına kaçtığı için beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren ve 7 gün sonra hayatını kaybeden 5 yaşındaki Umut Karabey, Ordu'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ordu Devlet Hastanesi'nde bademcik ve geniz eti ameliyatı olduktan sonra dili boğazına kaçtığı için beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren ve 7 gün sonra hayatını kaybeden 5 yaşındaki Umut Karabey, Ordu'da gözyaşları arasında toprağa verildi.


5 Haziran'da Ordu Devlet Hastanesi'ne yatırılan ve geçirdiği bademcik ameliyatının ardından dilinin boğazına kaçması ve beynine oksijen gitmesi sonucu bitkisel hayata giren Umut Karabey (5) 7 gün önce sevk edildiği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün saat 19.00 sıralarında hayatını kaybetti.

Karabey ailesi, çocukların ölüm haberiyle yıkıldı. Umut Karabey'in cenazesi yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilerek dün gece saat 03.00'da Ordu merkeze bağlı Şenköy köyündeki
dede evine getirildi.


Havaların sıcak olması nedeniyle öğle namazından önce cenaze namazı kılınan minik Umut'un cenazesi Şenköy Aile Kabristanlığı'nda toprağa verildi. Ayakta durmakta ve konuşmakta zorluk çeken anne Aynur Karabey, bir hiç uğruna çocuğunu kaybettiğini söyledi. "Yüce adalete sesleniyorum" diyen acılı anne, "Başbakan'a, Sağlık Bakanı'na sesleniyorum. Suçluların cezasını çekmesini istiyorum" dedi. Büyük kızı Nilüfer'e sarılan acılı anne küçük Umut'un resmini öperek gözyaşları döktü.


Baba Mahmut Karabey ise, küçük Umut'un toprağa verilmesi sırasında oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu hastane görevlilerine tepki gösterdi. Oğlunu ameliyata güle oynaya götürdüğü ifade eden baba Mahmut Karabey, daha sonra ölüsünü aldıklarını söyledi. 2-3 kez tıp fakültesine gitmek istediğini, ancak gönderilmediğini iddia eden acılı baba, "Ben onlardan maddi manevi hiçbir şey istemedim. Sadece 'çocuğumu verin götüreyim' dedim, ancak vermediler" diye konuştu.


"Daha sonra kendi elleriyle çocuğumun ambulansını hazırlamışlar" diyen Karabey, "Bizi Samsun OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderdiler. Gönderirken 'biz orayla görüştük, gereken müdahale yapılacak' dediler. Samsun'da 7-8 doktor çocuğumun başına geldi 'beyin ölümünün gerçekleştiğini' söylediler. 'Bu hastayı bu halde buraya nasıl gönderdiler' dediler" şeklinde konuştu.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı'nın olaya el atmasını istediklerini belirten dede Dursun Karabay (63), sorumluların biran önce bulunup cezasının verilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum