TÜRKIYE KOMÜNIST PARTISINDEN AÇIKLAMA : FINDIĞIN KADERİNİ TKP DEĞİŞTİRİR

TÜRKIYE KOMÜNIST PARTISINDEN AÇIKLAMA : FINDIĞIN KADERİNİ TKP DEĞİŞTİRİR

Dünya üretiminin %75 ini karşılıyoruz fakat fındıkta uzun süredir yürütülen plan fındık üreticilerini artık kendi bahçelerinde uluslararası fındık tekelinin yerel işçileri durumuna getiyor.Şu çok iyi bilinmelidir ki sermaye sınıfını ve piyasacı anlay

FINDIĞIN KADERİNİ TKP DEĞİŞTİRİR

Fındığın büyük alıcı şirketleri “iyi tarım projesi” adı altında bahçe sahipleri ile anlaşarak, fındık üretimine doğrudan müdahale ediyor. Fındığın üretimi, fiyatı ve diğer tüm süreçlerini bu şirketler şekillendiriyor ve artık Türkiye fındık sektörünü ele geçirmiş durumdalar.
Üreticiden direkt alıcı durumunda olan irili ufaklı fındık tüccarları ve fındık fabrikaları da bu dev şirketlerden oluşan uluslararası tekelin elinde.img-5925.jpeg

Fındık piyasasında düzenleyici ve etkili bir rol oynayarak üreticilerini destekleyen Fiskobirlik zaten devreden çıkarılmış durumda ve ikamesi TMO ise talep karşında yükselişe geçecek olan arzın değerini düşürme görevi yürütüyor.
Yani her fındık döneminde üretici kaybederken tekelci sermaye iktidarın da desteği ile kazandıkça kazanıyor

Dünya üretiminin %75 ini karşılıyoruz fakat fındıkta uzun süredir yürütülen plan fındık üreticilerini artık kendi bahçelerinde uluslararası fındık tekelinin yerel işçileri durumuna getiyor.

Şu çok iyi bilinmelidir ki sermaye sınıfını ve piyasacı anlayışı önceliğine alan bu düzende herşey planlı yapılıyor, her adım bilinçli atılıyor.

Bir tek çözüm var; Devletçi yapılanma ile merkezi planlama.

TKP iktidarında fındığın değerini tekelleşmiş piyasa aktörleri değil emekçi halkın sahibi olduğu devletin kurumları belirleyecek.

#OylarTKPye

#TkpGelirHerseyDeğisir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.