Türkiye genelinde şehitlere mevlit

Türkiye genelinde şehitlere mevlit

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cuma namazından sonra Türkiye genelinde camilerde şehitler için dua okunacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Cuma namazından sonra Türkiye genelinde camilerde şehitler için dua okunacağını söyledi.

Türkiye"nin 2008 yıl hac hazırlıkları ile ilgili çalışmalar ve incelemeler yapmak üzere Suudi Arabistan"a giden Ali Bardakoğlu Atatürk Havalimanı VİP Salonu"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

  Camilerin sadece ibadet mekanları değil ,milletçe ortak duygularımızın ifade edildiği,paylaşıldığı mekanlar olduğunu belirten Bardakoğlu, şöyle konuştu: "Kahraman askerlerimizin güneydoğuda yaptığı mücadele sonucunda şehit olan mehmetçiklerimiz için yüce Rabbimizden rahmet ,ordumuza ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

   İnanıyorum ki bölücü terör hiçbir zaman sonuca ulaşamayacaktır. Bu itibarla bu Cuma namazı akabinde tüm şehitlerimiz için dua edilmesi, niyazda bulunulması rabbimizden mağfiret istenmesinden tabi bir şey olamaz.“

  Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu bölücü terör örgütü lehine Diyarbakır"da düzenlenen miting sırasında imam kıyafetli bir kişinin elinde Kuran"la kürsüden örgüt lehine konuşması üzerine ise şunları söyledi: “ Zaman zaman olmuştur. İslam dininin ,Kuran"ın yüce ayetlerini kendi kötü amaçlarına alet etmek isteyenler çıkabilir.

   Kendini din görevlisi olarak tanıtan,aslında hiçbir ilgisi olmayan bu tip şahıslar kendi kötü amaçlarına ve bölücü emellerine kuranı, islamı alet edebilirler. Ama milletimizin sağ duyusu bu tür yanlışlara hep karşı duracaktır. Bu kurana yapılmış en büyük saygısızlıktır" Batılı bazı gazetelerde "Türkiye"de İslam dininde reform yapılıyorö şeklinde çıkan haberler üzerine Ali Bardakoğlu şöyle konuştu: "Batıda bazı gazeteler Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışmayı doğru dürüst anlamadan bunu, islamda reform ve bazı hadislerin yeniden yazılması ve ayıklanması hareketi olarak algılanmıştır.

    Bu fevkalade yanlıştır. Yapılan çalışma İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı bir çalışmadır. Bu asla ve asla bir reform hareketi değildir. Ayıklama hareketi değildir.Hiçbir müslümanın hadisleri ayıklamak gibi bir cüreti olamaz. Hiçbir müslümanın, hiçbir dindarın islam dininde reform yapma gibi bir çağrısı ve fikri olamaz.

   Bu ne bir reformdur, ne de siyasetle ilişkili bir harekettir. Yapılan çalışma da peygamber efendimizin hadislerinin 21. yüzyılda yaşayan biz müslümanlar nasıl anlamalıyız, o hadisler bize ne diyor? Günlük hayatımıza ticari hayatımıza ,aile hayatımıza ne getiriyor? Bu peygamber efendimizin hadislerini anlama çabasıdır. Bu 5 cilltlik bir eser olacaktır. Yaklaşık 40 civarında profesör bunun için çalışmaktadır.

    Batılılar müslümanlığı hristiyanlık üzerinden anlamaya çalışıyorlar.Bu doğru bir yaklaşım değildir. Çalışma sanırım 2008 yılının ortasında tamamlanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.