Türkiye bekçi mi korucu mu?
Abdullah AYDIN:Asyadan batıya Türk göçlerinin hızlanmasıyla, İslâm dininin yayılma aşamaları aynı döneme rastlar...
ABDULLAH AYDIN
Asya"dan batıya Türk göçlerinin hızlanmasıyla, İslâm dininin yayılma aşamaları aynı döneme rastlar. Bu çakışma döneminde yaşanan 1071 Malazgirt savaşı, Doğu ile Batının, İslâm ile Hıristiyanlığın buluşma anı ve noktasıdır. Aynı zamanda, ayrı ırkların ve ayrı dinlerin egemenlik arayışlarının genişlemesidir.
Anadolu"nun Türk yurduna dönüşmesi, Avrupa"nın toprak işgali ve Din yoluyla doğuyu egemenliğine almasının ve sömürü alanlarını genişletmesinin önüne de belirli oranda set çekti. Ancak, Avrupa taktik değiştirerek, sömürüsünü Siyaset, teknik ve kültür yoluyla devam ettirmenin yolunu buldu ve halen bunu uygular durumdalar.
Asırlar sonra bile Avrupalılar, Türklerin Anadolu ve Trakya"nın bir bölümünde egemen olmasını kabullenebilmiş değiller. Ellerinden geldiğince, Türkiye"yi Avrupa"dan mümkün olduğunca uzak, ama bağımlı tutmanın yollarını arıyorlar ve bu işte başarılı da oluyorlar.
Türkiye"yi AB"ye almamak için uluslar arası hukuku ve anlaşmaları yok sayıyorlar, içimize girmeyin ama bizden de pek uzaklaşmayın diyorlar ve tam üyelik yerine, "ayrıcalıklı ortaklık" öneriyorlar.
Uygarlık yerine batı hayranlığımızı iyi kullanan Avrupa, ABD ve Uluslar arası anlaşmalarımız ve ilişkilerimizde hep aldatılan taraf oluyoruz. Tarih boyu birlikte yaşadığımız ve zaman içinde ayrıldığımız halklar (Ermeniler, Yunanlılar, Rumlar, Kürt kökenli yurttaşlarımız ve dış Kürtler, Bulgarlar, Araplar) çeşitli bahanelerle fişteklenmekte ve Türkiye zayıf düşürülmeye çalışılmaktadır.
Türkiye insanı ucuz emek ve asker olarak kullanılmak istenmektedir. Asya"da, Avrupa"da, Afrika"da ne kadar karışıklık varsa, önlenmesi için Türk Askeri istenmekte ve alınmaktadır. Askerin bu ulusa ait olduğu asla düşünülmemektedir.
"Avrupa"ya geçecek uyuşturucunun bekçisi ben miyim?" diyemiyor!
"Soyduğunuz, aç bıraktığınız ülkelerin insanlarının sizin ülkenize geçmesi beni neden ilgilendirsin?" diyemiyor!
Bu ülkenin insanları zor durumda kalan Yahudileri, Çarlık Rusya"sının zulmünden kaçan Kafkas halklarını, Irak"tan kaçan Kürtleri "bana ne onlardan?" demeden bağrına bastı ve onları kendinden ayrı görmedi. Ama günümüz Avrupalısı, Amerikalısı bu insani davranışları hak etmiyorlar. Uyuşturucu ile olsa da, kaçak göçmenler yoluyla olsa da, ABD ve AB egemenliğinin çökerek yok olması insanlığın kurtuluşu olabilir.
Uluslar arası Hukuk (kâğıt üstünde kalsa bile) hiçbir ülkeye, halka ayrıcalık tanımaz, özel görevler vermez. Bu ülkenin insanı kendi toprağının, kendi ulusunu, kendi duyguların ve kendi değerlerini gücü yettiğince koruyacak güce sahiptir.
Türkiye Avrupa"nın ve ABD Emperyalizminin emir eri değildir. Türkiye, sömürgeci ABD"ye, AB"ye kaçak göçmen girmesin, uyuşturucu girmesin, karıştırdıkları ülkelerde düzen sağlansın diye kimseye bekçilik, koruculuk yapamaz, yapmamalıdır! Bağımsızlık ve özgürlük kolay elde edilen değerler olmadığı iyi bilinmeli ve korunmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.