"Türkiye Akdeniz Birliği dışında kalabilir"

"Türkiye Akdeniz Birliği dışında kalabilir"

Fransa'nın başkenti Paris'te uluslararası Afganistan'a yardım konferansına katılan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin Akdeniz Birliği projesinin tamamen dışında kalabileceğini söyledi.

Konferans sırasında yaptığı ikili temaslar ile ilgili olarak gazetecileri bilgilendiren Babacan, bir gazatecinin, 13 Temmuz 2008 tarihinde Paris'te yapılacak Akdeniz Birliği Konferansı'na Türkiye'den kimin katılacağı sorusu üzerine "Türkiye, Akdeniz Birliği'ni henüz tam olarak değerlendirmiş değil. Türkiye belki Akdeniz Birliği Projesinin tamamen dışında bile kalabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ayrıca Türkiye'de projenin detaylarının henüz tam olarak kesinleşmediğini ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Projenin öncülüğünü yapan Fransa, 13 Temmuz'da Paris'te Akdeniz Birliği zirvesi düzenliyor.


Türkiye'nin projeye olumlu bir perspektifle baktığını belirten Babacan, projenin tanımı konusunda Avrupa Komisyonu ile görüşmelerin devam ettiğini hatırlattı. Dışişleri Bakanı, "Henüz projeyle ilgili elimizde somut dökümanlar yok. Katılmaya bile karar vermiş değiliz. Eğer katılmaya karar verirsek, katılma seviyemiz de ikinci bir karar olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.