Türk sularında tutulan orkinoslar japonya' ya gönderilecek

Türk sularında tutulan orkinoslar japonya' ya gönderilecek

Karadenizli balıkçıların Akdeniz'de 2 ay boyunca tutukları orkinos balıklarının Japonya'ya gönderileceği bildirildi.

Karadeniz'de hamsi sezonunun bitiminin ardından Akdeniz'e orkinos avına giden Karadenizli balıkçılar, 2 ay süren avlanmanın ardından limanlarına tekrar dönüş yaptı. Fatsa Balıkçılık Sahibi Mustafa Mollaoğlu Akdeniz'de Ordu'yu temsil ettiklerini belirterek, "Bol orkinos tuttuk. Bu yıl 4 bine yakın orkinos balığı tuttuk.

Biz tüm balıkçılara göre daha fazla tutarak ilimizi temsil ettik. Bizim tuttuğumuz balıklar gramaj olarak büyük balıklar. Canlı olarak büyük havuzlarımıza koyuyoruz. Bu balıkları yurt dışına Japonya'ya göndereceğiz. Şuanda balıklar Akdeniz'de havuzdalar.

Bunlar havuzlarda beslenip yağlandıktan sonra ihraç edilecek. Orkinoslar Japonya'da yöresel yemeklere karıştırılıyor, suşi yapılıyor. Japonlar çocuklarını imtihana göndermeden önce orkinostan yapılan suşiden yediriyorlarmış. O yüzden oralardan bizlere talep çok oluyor. Bizde orkinos avcısı olarak balıkları tutup ihracata hazırlıyoruz" dedi.

Mollaoğlu, fındık sezonu olduğu için Ordu'ya geldiklerini, sezonu geçirdikten sonra tekrar balık avına tayfalarıyla beraber çıkacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.