Türk-İş'te 1 Mayıs üzüntüsü

Türk-İş'te 1 Mayıs üzüntüsü

Türk-İş Başkanı Kumlu, 1 Mayıs'ın tatil edilmemesiyle ilgili olarak, "Bakanlar Kurulu'nun verdiği karardan son derece üzüntü duyduk.” dedi.

Türk-İş Başkanlar Kurulu, Mustafa Kumlu başkanlığında toplandı. Kumlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın tatil edilmemesi ve Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı değerlendirdi.

Kumlu, Türk-İş'in hükümetle uzlaşamadığı ve takip edecekleri konuların emeklilik yaşının 65'e yükseltilmesi, fiili hizmet zammı, güncelleme katsayısı, yeni sigortalıların aylık bağlama oranlarının yükseltilmesi olduğunu söyledi.

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda gerçekleşmeyen taleplerinin ve girişimlerinin devam edeceğini belirten Kumlu, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptıkları görüşmede de bunları dile getirdiklerini hatırlattı. 1 Mayıs'ın tatil edilmemesine de değinen Kumlu, "Türk-İş bu konuda her adımını bilerek, hesap ederek şuurlu bir şekilde atmaktadır.

 Türk-İş, DİSK ve KESK genel sekreterleri bir bildiri yayınlayarak, 1 Mayıs'ta omuz omuza olacağını açıkladılar. Bildirinin son satırına da kutlamanın Taksim'de yapılacağını yazmışlar. Taksim Meydanı yasağının kalkması için girişimlerimiz sürmektedir.

Türk-İş, 1977 kanlı 1 Mayıs'ının ardından ilk kez Taksim için ısrarlı olmaktadır. Çünkü artık Taksim yaralarının sarılması gerektiğine inanmakta. Taksim yasağı gerçekçi bir yasak değildir. Bu yasak provokasyona, teröre pirim veren bir yasaktır. Türkiye korkuyu besleyip büyüten bu yasağa son vermeli, 1 Mayıs tatil ilan edilmeli ve Taksim Meydanı emekçilere açılmalıdır. Bu çerçevede Bakanlar Kurulu dün açıkladığı kararı gözden geçirmelidir. Bu konudaki ısrarımız sürecektir" diye konuştu.

Kumlu, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı toplantıda tekrar gözden geçireceklerini de belirterek, işçi, işveren ve hükümet olarak üçlü yapıda taslağı değerlendireceklerini ifade etti. Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kumlu, Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin'in protestosuyla karşılaştı. Bir gazetecinin, İstanbul'da yapılan eylemi ve Kumlu'nun bu eylemdeki bazı sendikaları protesto ettiğinin hatırlatılması üzerine Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin, "Sizi protesto ediyorum. Bu konuyu basın önünde tartışmalıyız" dedi. Kumlu bunun üzerine, "Tepki göstermenize gerek yok. Bu konuyu kendi aramızda konuşuruz" diye cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.