"Turizm alanlarının ve balık çiftçiklerinin takipçisi olacağız"

"Turizm alanlarının ve balık çiftçiklerinin takipçisi olacağız"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Çoşkun Özbucak "Turizm alanlarının ve balık çiftçiklerinin takipçisi olacağız" dedi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Çoşkun Özbucak "Turizm alanlarının ve balık çiftçiklerinin takipçisi olacağız" dedi.
Özbucak yaptığıaçıklamasının devamında:
Emek Partisi olarak yaptığımız çalışmalarla ortaya çıkardığımız Perşembe ilçesinin turizm bölgesi dışında tutulmasını daha önce Perşembe"de yaptığımız çalışmalar sonrası basın açıklamasıyla kamuoyunun bilgisine sunarken, Perşembe"de dağıttığımız bildiri ile halkın bilgilenmesini sağladık.

Bu çabamızın sonucu sorunun çözümü için adımların atıldığını görüyoruz. Ancak Perşembe ilçesinin “turizm alanı” dışında tutulmasının bir yanlışlıkla yapıldığını sanmıyoruz. Bu basit bir hata değildir. Çünkü bu planlama taslak iken de böyleydi ve o zaman da eleştirmiştik. Perşembe ilçesinin kapsam dışı tutulması bir tercih sorunudur.

Ancak, planlama yapanlar “ses çıkarılmaz” sandılar ve aldandılar. Bu konuda Emek Partisi olarak duyarlıyız. Sorunun çözümlenmesi için takipçi olacağız.

Ayrıca Perşembe"nin turizm alanı içine alınması tek başına yeterli değildir. İkinci sorun olan “balık çiftlikleri” de kaldırılmalıdır. Bir balık çiftliği için gerekli koşullar ne ise, ona uyulmalıdır. Balık çiftliklerinin kaldırılması beklenirken İl Koordinasyon Kurulu sözleşmesi bitenlerle yeniden sözleşle yaparken kullanılan alanın da genişletilmesine izin verdi. Perşembe"de altı şirket balık çiftliği işletmektedir. Bunlardan üçünün sözleşmesi yeni bitti ama sözleşmeleri yenilendi. Balık çiftliklerinin 16 dönüm olan kullanım alanları da 40 dönüme çıkarılmasına izin verildi.

Şimdi soruyoruz: Turizm alanı kapsamına alınması gereken bu kıyılarda balık çiftlikleri kaldırılacak mı? Denizi ve kıyıyı kirleten bu işletmeleri görmemezlik sürdürecekler mi?

Emek Partisi olarak ülkenin ekonomik, siyasi konularıyla yakından ilgilenirken çevre sorunlarına da duyarlılığımız sürecektir. Kim olursa olsun, olanakları ve gücü ne olursa olsun yapılan yanlışlıklara karşı haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Perşembe ilçesinin kıyılarının koruma alınması bir zorunluluktur. Bu konuda tüm partiler, sendika ve dernekler de seslerini yükseltmelidir. Yapılan yanlışı gündeme taşıdık ve yetkililerin sorunu görmesini sağladık sıra uygulamaya geçirmektir. Bu da başarılacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.