"Turizm alanı yanlışlığının hesabı sorulmalı"

"Turizm alanı yanlışlığının hesabı sorulmalı"

EMEK Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak,"Haklı tepkimiz sonuç verdi. Bakanlar Kurulu’nun Perşembe – Ordu Merkez ve Gülyalı kıyılarını turizm kapsamı dışına çıkaran 13 Mart tarihli ...

EMEK Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak,"Haklı tepkimiz sonuç verdi. Bakanlar Kurulu"nun Perşembe – Ordu Merkez ve Gülyalı kıyılarını turizm kapsamı dışına çıkaran 13 Mart tarihli kararının yanlışlığını kamuoyunun bilgisine sunmamız ile basınımızın da duyarlılığı sonucu “Turizm Alanı” genişletildi. Artık Yason, Çaka, Kuş Cenneti, Kaleyaka, Ordu ve Gülyalı da turizm alanı kapsamına alındı" dedi.

 Özbucak, yanlış kararın düzeltildiğini ancak zamanında yanlış karar alınmasına neden olanlardan hesap sorulması gerektiğini söyledi.

 Özbucak yaptığı açıklamada;

"Bu başarı haklı ve gerekçeli tepkilerin sonuç getireceğini de gösterdi. Ancak, Kültür ve Turizm Bakanlığı yanlış karar almalarına neden olanlardan, yanlış rapor gönderenlerden de hesap sormalıdır. Hesap sorulmazsa yeni “yanlışlıklar” ile karşılaşabiliriz.

Yanlış kararın düzeltilmesi, başka bir yanlışın da düzeltilmesinin yolunu açtı. Perşembe turizm alanı kapsamına alınmasaydı da kaldırılması gereken balık çiftliklerinin sözleşmelerinin iptali için yeni bir gerekçe oluştu.

Perşembe ilçesi Kaleyaka köyünde sahile çok yakın olan ve çevre kirliliği yaratan balık çiftliklerinin kaldırılması için yetkililer adım atmalıdır. Perşembe halkı balık çiftliklerinin kalkmasını beklerken İl Kordinasyon Kurulu sözleşmeleri yeniledi. Hatta 16 dönüm olan havuzların 40 dönüme çıkarılmasına izin verdi.

Şimdi soruyoruz: Ege ve Akdeniz kıyılarındaki balık çiftlikleri kaldırılırken, yasal zorunluluklara uyulması istenirken Perşembe"deki balık çiftliklerinin kurallara uygun bir yerde olduğunu söyleyebilen bir yetkili çıkabilecek mi? Turizm alanı içinde balık çiftliklerinin olabileceğini iddia edebilecek bir yetkili var mı?

Şimdi ne olacak? Balık çiftliklerinin kaldırılması için mahkeme kararı mı beklenecek? Emek Partisi olarak yeni karara göre, “Turizm Alanı”na uygun olmadığı için sözleşmeyi yapanların iptal hakkı bulunur. Yoksa da mahkemeye verip kaldırılmasını sağlamak yine Bakanlığa ve il yöneticilerinin sorumluluğundadır.

Emek Partisi olarak “Turizm Alanı” konusundaki duyarlılığımızı sürdüreceğiz ve balık çiftlikleri kaldırılana kadar tepkimizi göstereceğiz. Bu konuda çevrecileri, aydınları, sendika, dernek ve partileri de balık çiftliklerinin kaldırılması için tepkilerini göstermeye çağırıyoruz" dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.