"Türban neleri örtüyor"

"Türban neleri örtüyor"

DSP İl Başkanı Av.Murat TEMEL son günlerin sıcak gündem konusu türban ile ilgili olarak Demokratik Sol Parti Ordu İl Örgütü adına yaptığı ‘TÜRBAN NELERİ ÖRTÜYOR’başlıklı yazısında ...

DSP İl Başkanı Av.Murat TEMEL Demokratik Sol Parti Ordu İl Örgütü adına yaptığı "TÜRBAN NELERİ ÖRTÜYOR"başlıklı açıklamada şunları söyledi: ”Üzülerek izlemekteyiz ki, son dönemde hırsızlık, yolsuzluk ve adam kayırmacılık sosyal yaşamımızın adeta bir parçası olmuş dedi. 

Temel yaptığı açıklamanın devamında; Ülkemiz genelinde olduğu gibi,ilimizde de bir kısmından adli mercilere intikal etmesi nedeniyle haberdar olduğumuz ve çoğuda gözlerden uzak kalan ve baş aktörlerinin "AKP"li kimlikleri öne çıkan bir çok yolsuzluk ve hırsızlık olayı peş peşe ortaya çıkmıştır.Kamu ihalelerinde kayırmacılık ve bu maksatla kurumlar üzerinde siyasi baskı yoğun şekilde artmıştır.

Merak ediyoruz,özellikle kamu kurumlarının dolandırılması şeklinde tezahür eden yolsuzluklardaki artışın,bu dönemde gerçekleşmesi ve yine yolsuzluklara adı karışanların büyük çoğunluğunun AKP üyesi olması, bir çoğunun bu parti içinde etkili ve yetkili konumlarda bulunuyor olmaları acaba tesadüf müdür?

Ne yazıktır ki,"bal tutan parmağını yalar" anlayışı ve yine "bizden olana kazanmak için her yol mübah" yaklaşımı hiçbir zaman bu kadar meşru bir zeminde karşımıza çıkmamıştır.

Bu kirli tablo karşısında AKP"li yönetici ve milletvekilleri nasıl bir tavır geliştirmektedir.Acaba kendileri bu durumu sadece bir tesadüf olarak mı değerlendirmektedirler.

Sürekli suni gündemlerle bir şeyler ustaca perdelenmektedir.Son dönemdeki türban tartışmaları bunun en bariz örneğidir.

İşsizlik, yolsuzluk, yoksulluk ve hırsızlıklar türbanla örtülmeye çalışılmaktadır.

Perde arkasında halen nelerin satılabileceğinin sinsi hesapları yapılmakta; köprü ve otoyolların , Etibank ve Halk Bankası gibi stratejik kurumların satışları planlanmakta ne pahasına olursa olsungünü kurtarma anlayışı devam etmektedir.Etibank ve beraberinde bor madenleri neredeyse Etibank"ın bir yıllık karı karşılığında aç gözlü ABD"ye peşkeş çekilmek üzeredir.

DEMOKRATİK SOL PARTİ olarak; TEMİZ TOPLUM TEMİZ SİYASET İSTİYORUZ.Küçük ve uyanık bir kısım azınlığın "partili" kimliğini kullanarak halkımızı soymasına, sömürmesine engel olunmasını istiyoruz.

Özellikle kamu ihalelerinde kurumlar üzerindeki siyasi baskının kaldırılmasını,kayırmacılığın önüne geçilmesini istiyoruz."" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum