Tüketiciyi biliçlendirme konferansı

Tüketiciyi biliçlendirme konferansı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri, tüketiciyi bilgilendirme çalışmaları kapsamında çoğunluğu öğrencilerden oluşan topluğuna konferans verdi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) yetkilileri, tüketiciyi bilgilendirme çalışmaları kapsamında çoğunluğu öğrencilerden oluşan topluğuna konferans verdi.
Perşembe Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan konferansa, TSE Tüketici ve Bilgi Edinme Müdürü Bünyamin Demircan ve görevli Dadaş Gonca, TÜKOBİR Genel Sekreteri Mehmet Altıparmak, TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Gürsoy, Perşembe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri, kursiyerler, çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan TSE Tüketici ve Bilgi Edinme Müdürü Bünyamin Demircan, öğrencilere alışverişten sonra arızalanan veya bozuk çıkan mamullerin şikayetini nasıl yapılacağını konusunda bilgiler verdi. Alışveriş esnasında verilen makbuzların, fatura ve garanti belgesi saklanmasının çok önemli olduğunu belirten Demircan, satın alınan malın hatalı yada arızalı çıkması halinde ilk olarak satın alınan yere başvurulması gerektiğini kaydetti.

 Arızanın kullanım hatasından değil de işçilik, malzeme yapım hatalarından kaynaklanıyorsa tüketicinin TSE'ye veya illerde bulunan temsilciliklere dilekçe ile başvurmaları gerektiğini ifade eden Demircan, "Dilekçelere imalatçı firma adı, mamulün markası, adres bilgileri, varsa mamulün garanti belgesi ile tamire gitti ise fişleri eklenmelidir" dedi.

TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy da, istikrarlı bir ekonomi için hem üreticinin hem de tüketicinin bazı kurallara uyması gerektiğini söyledi. Ersoy, bilinçli tüketicileri ihtiyaçlarını en iyi şekilde tespit etmesi gerektiğini belirterek, "Bilinçli tüketici alışverişini aceleye getirmez.

Abartılı reklamlara aldanmaz. İyi piyasa araştırması yapar ve ihtiyaçlara cevap verebilecek mal satın alır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.