Trabzon’ da kaçak içki operasyonu

Trabzon’ da kaçak içki operasyonu

Trabzon'da düzenlenen operasyonda yurda kaçak yollarla getirilen 40 şişe içki ele geçirdi. İçkilerin, insan sağlığını son derece tehdit ettiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Moloz mevkiinde durdurdukları bir otobüste yaptıkları aramada Azeri uyruklu bir kişiye ait olduğu belirlenen 40 kadar kaçak içki ele geçirildi. Bu kişinin evinde yapılan aramada ise ele geçirilen çok sayıda boş şişelerin bazı katkı maddeleri ilave edilerek dolum yapılacağı öğrenildi.

Hakkında "Gümrük kaçağı içki bulundurmak" suçundan işlem yapılan Azeri uyruklu kişi, daha sonra sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edilirken, yılbaşından buyana yapılan operasyonlarda yaklaşık 350 şişe kaçak içki ele geçirildiği belirtildi. Piyasada 4-5 YTL'den satılan içkilerin başta "Körlük" olmak üzere insan sağlığını son derece tehdit ettiği belirtilirken, vatandaşların bu konuda duyarlı olunması istendi.

Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşından buyana yaptıkları denetimlerde yaklaşık 5 bin paket "Gümrük Kaçağı sigara" ele geçirirken, gözaltına alınan 7 yabancı uyruklu kişi daha sonra sınır dışı edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.