TOKİ duyurusu

TOKİ duyurusu

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Ordu Merkez'de inşa ettirilmekte olan ve asil - yedek hak sahipleri Ordu Valiliği tarafında belirlenmiş olan ...

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Ordu Merkez'de inşa ettirilmekte olan ve asil - yedek hak sahipleri Ordu Valiliği tarafında belirlenmiş olan Alt Gelir Grubu projesi kapsamında yer alan 69 adet konut için Evraklarını 29 Kasım - 14 Aralık 2007 tarihleri arasında valiliğe teslim edip başvuru şartlarına uygunluğunu kanıtlayan 59 adet asil hak sahibi sözleşme imzalama işlemlerini 09 - 11 Ocak 2008 tarihinde, yedek hak sahipleri ise; STOKTA KALAN KONUT SAYISI KADAR KONUT için 15 Ocak 2008 tarihinde T.C Ziraat Bankası A.Ş. Ordu Şubesinde yapacaklardır.

Ayrıca, 59 adet asil hak sahibi 14 Ocak 2008 tarihinde; yedek alıcılar ise; 16 Ocak 2008 tarihi mesai bitine kadar konut satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde konut alma haklarını kaybedeceklerdir.

Ayrıca, asil hak sahiplerine becayiş (karşılıklı konut değiştirme) yapma hakkı verilmiştir. Her iki asil hak sahibi de, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalama aşamasında Bankada becayiş yapmak istediklerine ilişkin dilekçe imzalayacaktır. Satış sözleşmesi imzalandıktan sonra herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

Hak sahipleri, konut peşinat bedelini ve masraflarını (Damga Vergisi, BSMV ile birlikte Banka komisyonu) yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini T.C Ziraat Bankası A.Ş. Ordu Şubesinde imzalayacaklardır.



Hak sahiplerinin sözleşme imzalama işlemleri sırasında aşağıdaki belgeleri getirmeleri gerekmektedir. Belgeleri eksik olan hak sahiplerine seçim yaptırılmayacaktır.



• T.C. Nüfus Cüzdanı veya nüfus cüzdanı yerine geçen fotoğraflı, ve onaylı kimlik belgesi ve bu belgenin bir adet fotokopisi, T.C.Kimlik numarası, Vergi Sicil numarası ve Başvuru Formu fotokopisi ( bankada kişinin dosyasında saklanacak) ,



• Sözleşme imzalamaya hak sahibi gelemeyecekse, adına sözleşmeyi imzalayacak kişi için düzenlenmiş, "Adıma Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamaya yetkilidir" veya "Adıma Gayrimenkul alımı ile ilgili her türlü belgeyi imzalamaya yetkilidir" ifadesini içeren noter tasdikli Vekaletname ve vekil olan kişinin Nüfus Cüzdanı veya yerine geçen belge,



FG tipi 2 oda l salon nitelikli 59 konut 84,39-85,09 m2 büyüklüğe sahiptir.



Konutlar, 4.000 YTL peşinat bedeli ve Borç bakiyesinin aylık taksitler halinde 180 ay boyunca ödenmesi koşulu ile satılacak olup peşinatlar sözleşme tarihinde tahsil edilecektir.



Sözleşmeler ilan edilen şerefiyeli konut satış bedelleri üzerinden imzalanacaktır.



Taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.



Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olana göre artırılacaktır.



İlk dönemsel artış konut teslim tarihine göre İdarece belirlenecektir.


Şerefiyeli konut satış bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmeyecek olup bu tutarlar hak sahibi olacaklara aittir.

Konutlar teslim aşamasındadır.

Konutların anahtar teslimi, İdarece belirlenecek program dahilinde gerçekleştirilecektir.

Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca şerefiyeli konut bedelinin %1'i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir.
Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.

Konut satış bedellerine, KDV, Banka Komisyonu (BSMV ile birlikte) ve Damga vergisi dahil edilmemiştir. Bu tutarlar hak sahipleri tarafından ödenecektir.


Ayrıntılı Bilgi İçin:
TOKİ Web Sayfası: http://www.toki.gov.tr/ ve Bilgi Hattı: 0 312 565 20 65

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.