"TMO satış kararını hemen durdurmalı"

"TMO satış kararını hemen durdurmalı"

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, FİSKOBİRLİK’in eskisi gibi üreticinin gerçek destekçisi olacak şekilde fındık sektöründeki yerini alması gerektiğini söyledi.

Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, FİSKOBİRLİK"in eskisi gibi üreticinin gerçek destekçisi olacak şekilde fındık sektöründeki yerini alması gerektiğini söyledi.


Yaşar, yaptığı açıklamada, TMO stoklarında 320 bin ton fındığın bulunduğunu, bu rakamın dünya fındık rekoltesinin yaklaşık üçde birine eşit olduğuna dikkat çekti. 2008 yılı fındık rekoltesi beklentilerinin 700 bin tonun üzerinde olacağına dikket çeken Yaşar, TMO stoklarındaki fndıklar ve 2008 ürünü yüksek rekoltesinin, yeni mahsül ürünü olumsuz etkileyeceğini savundu.
TMO"nun stoklarındaki fındık satışına tepki gösteren Yaşar, satış kararının bir an önce geri çektirilmesinin gerektiğini kaydetti.


Yaşar, FİSKOBİRLİK"in eskisi gibi üreticinin gerçek destekçisi olacak şekilde fındık sektöründeki yerini alması gerektiğini belirterek ”FINDIK SEN olarak öncelikli görevimiz fındık da yaşanan kirli oyunları açığa çıkarmaktır. Artık fındıkda yaşanan "Ali Cengiz Oyunları" bir son bulmalıdır. TMO"nun stoklarındaki fındıklar 2008 yılı yüksek rekoltesi de dikkate alınarak derhal yağlığa ayrılmalıdır. TMO, fındıktan elini çekmeli, FİSKOBİRLİK eskisi gibi üreticinin gerçek örgütü olacak şekilde fındıktaki yerini almalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.