TMO Önünde Ucuz Pirinç Kuyruğu

TMO Önünde Ucuz Pirinç Kuyruğu

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) önü ucuz fiyata pirinç almak isteyen vatandaşlarla doldu.

Sınırlı ölçüde satılan düşük fiyatlı pirinçlerden almak isteyenler tekrar tekrar sıraya girerek ucuz pirinç almaya çalıştılar.

Son dönemlerde pirinç fiyatlarının artması, İzmirli vatandaşları düşük fiyatla pirinç satışı yapılan TMO'ya yöneltti. Piyasaya göre, TMO satış ofisinde yarı fiyatına satılan pirinçlerden almak isteyenler TMO önünde uzuk kuyruklar oluşturdu.

Yetkililer satış mağazasında uzun yıllardır satış yapıldığını belirtirken, ilk kez bu kadar yoğun rağbet olduğunu bildirdi. Günlük 2- 3 ton pirincin satışa sunulduğu TMO satış mağazasında, vatandaşlara kilogramı 1.80 YTL'den satılan pirinçden kişi başı en fazla 2 kilogram pirinç hakkı tanınıyor. Bazı vatandaşlar, sınırlı ölçüde pirinç alabildiklerinden dolayı daha fazla pirinç alabilmek için defalarca sıraya giriyor.

Ucuz pirinç aldığı için mutlu olduğunu belirten işçi emeklisi Yaşar Şengöz (54), "Evde en çok tükettiğimiz gıda maddesi pirinç. Dışarıda pirincin kilosunu 3.50 YTL'ye alırken burada yarı fiyatına alıyoruz. Kişi başına 2 kilogram hak tanındığından dolayı bazı vatandaşlar birkaç defa sıraya girerek kardeşine, komşusuna ve yakınlarına alıyorlar" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.