"TMO fındığı peşkeş çekiyor"

"TMO fındığı peşkeş çekiyor"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) düşük fiyattan fındık satın almasının, 2008 ürününün peşkeş çekilmesi anlamına geldiğini ileri sürerek...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) düşük fiyattan fındık satın almasının, 2008 ürününün peşkeş çekilmesi anlamına geldiğini ileri sürerek, "Bunun adı regülasyon değil manipülasyondur" dedi.


MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır, TBMM'de fındık ve fındık üreticilerinin sorunları hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

 Çakır, Giresun Milletvekili Murat Özkan, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata ile birlikte düzenlediği basın toplantısında fındık hasadına 2 ay kala fındık piyasasını olumsuz etkileyen gelişmeler yaşandığını söyledi. "Ne garip çelişkidir ki AK Parti, en yüksek oy aldığı çiftçilerimizi en çok mağdur
eden iktidar olmuştur" şeklinde iddialarda bulunan Çakır, bu mağduriyetten de en çok fındık üreticisinin etkilendiğini ifade etti.

Başbakan'ın bölgeye her ziyaretinde, fındık fiyatlarına vurulan darbenin sorumlusu olarak ihracat yapamamakla, marketçilik yapmakla suçlanan Fiskobirliğin gösterildiğini belirten Çakır, AK Parti'nin, fındık danışmanlarının yönlendirmesi sebebiyle devleti zarara uğrattığını savundu.

 TMO'nun 2006 yılından bu yana defalarca en az 2 yıl fındık satmayacaklarını, kaynak problemlerinin olmadığını ilan ettiğini hatırlatan Çakır, serbest piyasada 3.5-3.6 YTL civarında olan fındık fiyatının bu açıklamalardan sonra 4.2 YTL civarına yükseldiğini söyledi.


Fındık fiyatlarının yükselme eğilimine girmesinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini öne süren Çakır, TMO'nun ihaleye çıkarak, satın aldığı fiyatın çok altında bir fiyatla fındık sattığını söyledi. Bunun, 2008 mahsulünü peşkeş çekmek anlamına geldiğini iddia eden Çakır, "Bunun adı regülasyon değil manipülasyondur" diye konuştu.

Çakır, konu ile ilgili olarak, kabine üyelerini, devlet görevlilerini ve cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.
Basın toplantısına katılan MHP'nin bölge milletvekilleri de TMO'nun fındık alımından vazgeçmesi gerektiğini savunarak, fındık alımının yeniden Fiskobirliğe bırakılmasını istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum