TKP'den AKP'ye cevap

TKP'den AKP'ye cevap

Başbakan Tayyip Erdoğan grup toplantısında 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçileri provokatörlükle suçlayıp "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" sözlerini sarf etti. Erdoğan'a cevaben yapılan TKP açıklamasında "Başbakan'dan ricamız, 1 Mayıs günü İstanbul'a ya

Başbakan Tayyip Erdoğan grup toplantısında 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçileri provokatörlükle suçlayıp "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" sözlerini sarf etti. Erdoğan'a cevaben yapılan TKP açıklamasında "Başbakan'dan ricamız, 1 Mayıs günü İstanbul'a yakından baksın, ayakların nasıl baş olacağını görsün" denildi.


Türkiye Komünist Partisi tarafından yapılan basın açıklamasının tam metni şöyle:

Başbakan Erdoğan'a yanıtımızdır:
Evet, ayaklar baş olacak!
Başbakan Erdoğan grup toplantısında 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçi kitleleri provokatörlükle suçlamış ve "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" gibi son derece densiz bir söz sarf etmiştir. Demek ki, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında hükümet üyeleri birbirlerini "bunlara yüz vermeye gelmez", "ayak takımına taviz yok" türünden sözlerle doldurmuş, ağzından çıkanı kulağı duymayan Başbakan da bu ortamdan cesaret almıştır.

Bir mankenin "çobanla benim oyum bir mi" sözünden pek alınmışa benzeyen AKP'liler, işçi ve emekçileri ayak, kendilerini ise baş olarak görüyorlar. AKP'nin yöneticileri arasında çoban olmadığı gibi, tek bir işçi, yoksul köylü de bulunmamaktadır. Buna karşın işçiler, köylüler bu ülkenin bütün yükünü sırtlarında taşımaktadırlar.

Varsın Başbakan Türkiye'nin gerçek sahiplerine "ayak takımı" desin! Biz de kendisine diyoruz ki, ayakların böyle bir başa ihtiyacı yok. Ayakların baş olacağı ve memleketi AKP ve benzerlerinden kurtaracağı günler yakındır.

Başbakan'dan ricamız, 1 Mayıs günü İstanbul'a yakından baksın, ayakların nasıl baş olacağını görsün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum